18 / 05 / 2024

Doğal gaza, elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Doğal gaza, elektriğe zam gelecek mi? İşte yanıtı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı canlı yayında enerji fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Dönmez, "Zamsız bir kış mümkün. Bu kış enerji fiyatlarında herhangi bir artış öngörmüyoruz." dedi.



ENERJİ FİYATLARI

Enerji fiyatlarıyla ilgili konuşan Bakan Dönmez, "Zamsız bir kış mümkün. Bu kış enerji fiyatlarında herhangi bir artış öngörmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Dönmez, Türkiye'nin Bulgaristan'a doğal gaz satacağını belirtti. Dönmez, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki anlaşmanın salı günü imzalanacağını açıkladı.

Bakan Dönmez, "BOTAŞ en son Umman'da bir görüşme yaptı. Büyük oranda da anlaştılar. Kısa süre içinde bir LNG anlaşması yapacak. Biz geçen sene 15 ülkeye gitmişiz. Bulgaristan'a seyahatimiz var. Orada da Bulgargaz şirketiyle BOTAŞ arasında anlaşma yapılacak. BOTAŞ ile Bulgargaz arasında anlaşma sağlanacak." dedi.

Bulgaristan Enerji Bakanı Rossen Hristov, Türkiye'nin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminallerinden 1 milyar metreküplük kapasite kullanmak için müzakerelerin sürdüğünü söylemişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön