29 / 04 / 2024

Doğu Karadeniz’den tam tamına 8 ayda 132 ülkeye ihracat!

Doğu Karadeniz’den tam tamına 8 ayda 132 ülkeye ihracat!

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den Ocak ve Ağustos 2022 yılı döneminde 863 milyon 237 bin 686 dolarlık ihracat yapıldı. İşte detaylar…



Kalyoncu, en fazla ihracat gerçekleştirilen sektörlerin başında ise 299 milyon 46 bin 309 dolar ile fındığın geldiğine dikkati çekti. Bu durumda, ikinci sırada 136 milyon 667 bin 837 dolar ile madencilik ürünleri, üçüncü sırada 133 milyon 585 bin 436 dolar ile yaş meyve sebze, dördüncü sırada 121 milyon 277 bin 89 dolar ile de su ürünleri ve hayvancılık mamulleri, beşinci sırada ise 28 milyon 98 bin 94 dolar ile taşıt araçları ve yan sanayi yer buldu.

Bölgeden yılın sekiz ayında 132 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğine dikkat Kalyoncu, en fazla ihracat yapılan beş ülkenin sırası ile Rusya Federasyonu, Gürcistan, Almanya, Çin Halk Cumhuriyeti ve İtalya olduğunu dile getirdi.

Kalyoncu, Gürcistan'a yapılan ihracatta ise % 35 artış yaşandığını, İtalya ve Almanya'ya ihracatta da ise fındık sektöründe talebin daralmasından kaynaklı düşüşler yaşandığını ifade etti.  

Peru, Vietnam, Danimarka, Beyaz Rusya, Japonya, Mısır ve Şili'ye yapılmış olan ihracatta önemli oranda artış olduğunu kaydeden Kalyoncu, geçtiğimiz yılın aynı döneminden farklı olarak aralarında İrlanda, Slovenya ve Zambiya'nın da olduğu 13 ülkeye daha ihracat gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Doğu Karadeniz’den tam tamına 8 ayda 132 ülkeye ihracat!

Batı Akdeniz’den ihracat rekoru

Ünlü ekonomist altın ile ne yapılması gerektiğini açıkladı! Altının düşeceğini bilmişti!

Faizsiz, geri ödemesiz 250 bin lirayı al ve git! Başvurular başladı! Tarihleri kaçırma

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön