19 / 05 / 2024

Dolar alanlar kaybetmedi! İşte bundan sonra olacaklar

Dolar alanlar kaybetmedi! İşte bundan sonra olacaklar

Dolar alan vatandaşlar, dolar endeksinin tarihi rakamları görmesinin ardından bir kez daha kar etti. Yatırım bankası Goldman Sachs, bundan sonra faiz artırımının beklendiğini söyledi.



Goldman analistleri “Geleneksel olarak Euro Bölgesi’nde 1 puanlık büyüme düşüşü beklentisi, euro/dolarda yüzde 2'lik değer kaybına neden oluyor. Euro Bölgesi’ne yönelik olumsuz beklentilerimiz gerçekleşirse, euro/dolarda yüzde 5'lik daha aşağı yönlü hareket yaşanabilir” görüşünü aktardı.

DOLAR VE EURODA BUGÜN NELER OLDU?

İngiltere'de yaşanan siyasi çalkantının etkisiyle sterlinin de dolar karşısında değer kaybı hızlandı. Sterlin, dolar karşısında yüzde 1 kayıp yaşadı.

Doların güçlenmesinde haftanın ilk işlem gününde risk iştahında görülen bozulma da rol oynadı. Çin'de yeniden Covid-19 vakalarının artması ve salgın önlemlerinin gündeme gelmesi risk algısını olumsuz etkilerken, Avrupa hisseleri ve ABD vadelileri de geriledi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön