05 / 05 / 2024

Dolar bomba gibi patlayacak! FED Başkanı Powell'dan pimi çeken son dakika açıklaması

Dolar bomba gibi patlayacak! FED Başkanı Powell'dan pimi çeken son dakika açıklaması

Doların uluslararası piyasalarda değerini artırmak ve ülkedeki enflasyonu aşağı çekmek için faiz artırımına giden FED, doları bomba gibi patlatacak yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. FED Başkanı Powell, son dakika açıklamasıyla piyasaları yine alt üst edecek.



"YAPAMAYACAĞIMIZ TEK ŞEY FİYAT İSTİKRARINI SAĞLAMAKTA BAŞARISIZ OLMAK"

Powell, enflasyonu yüzde 2'ye düşürme sürecinin biraz sancılı olacağını belirterek, yüksek enflasyonla mücadele etmemenin ve yerleşmesine izin vermenin daha acı verici olduğunu aktardı.

Yüksek enflasyona izin vermenin çok daha derin bir gerileme anlamına geleceğini anlatan Powell, para politikası yapmak için çok zorlu bir ortam olduğunu düşündüğünü aktardı.

Powell, hedeflerinin ekonomiyi resesyona sokmadan ve iş gücü piyasasını güçlü tutarak enflasyonu tekrar yüzde 2'ye çekmek olduğunu dile getirdi. Jerome Powell, "Bence gerçekten yapamayacağımız tek şey fiyat istikrarını yeniden sağlamakta başarısız olmak." dedi.

Bankanın gelecek iki toplantısında 50 baz puanlık ek faiz artırımlarının yapılmasının uygun olacağını düşündüklerini yineleyen Powell, işler beklenenden daha iyi giderse daha azını, daha kötü giderse daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Dolar bomba gibi patlayacak! FED Başkanı Powell dan pimi çeken son dakika açıklaması


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön