06 / 05 / 2024

Dolarda 10 TL gerçek mi oluyor! Analistler tarih verip duyurdu

Dolarda 10 TL gerçek mi oluyor! Analistler tarih verip duyurdu

Dolar iki günden bu yana psikolojik seviye olan 18 TL'yi geçemiyor. Durum böyle olunca "Dolar 10 TL olacak" diyen taraf da kendince iddialarını güçlendirdi. Peki durum böyle mi? Gelin hep beraber bakalım...



Kur krizini durdurmak için 20 Aralık 2021'de doların 18.3674 lirayı görmesinin ardından devreye alınan Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin etkisi 7 ayda neredeyse etkisi ortadan kallktı. Hafta ortasında 18.0434 liraya ulaşarak yılın zirvesini gören dolar son iki gündür psikolojik eşik olan 18 liranın hemen altında yatay seyrini koruyor. Dolar dün en yüksek 17.9731 lirayı, Euro ise 18.4151 lirayı test etti.  Küresel olarak risk alma eğilimindeki yükseliş uluslararası piyasalardan borçlanma maliyetinin göstergesi olan CDS'lerde genel bir düşüşe neden olurken Türkiye'nin 5 yıllık CDS'inde de önemli bir düşüş görülüyor. 5 yıllık CDS 26 baz puan düşerek dün 736 baz puana gerilerken CDS'te görülen düşüşü TL'de değer kazancına dönmüyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön