11 / 05 / 2024

Domateste deprem etkisi yaratacak karar! Çiftçiler isyanda: “İhracat pazarımızı bitirir!”

Domateste deprem etkisi yaratacak karar! Çiftçiler isyanda: “İhracat pazarımızı bitirir!”

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından domates için getirilen ihracat yasağına yönelik tepkiler devam ediyor. Antalya Serik ve Aksu’da eylem yapan domates üreticileri yasağın kaldırılmasını talep etti.



Antalya Kumluca ilçesinde domates üreticiliği yapan Musa Panus da, şunları söyledi: “Üretici yetiştirdiği ürünü maliyetinin altında satış yaparsa, ilaç, gübre, mazot, fide ve banka borçlarını ödeme imkanı olmaz. Eğer çiftçi üretim yapmazsa bunun bedeli çok ağır olur. Domatesi yurt dışından almak zorunda kalırız. Bu yasakla çok kısa bir zaman domatesi ucuzlatmak ve enflasyon rakamlarını düşürmek planlanabilir ama önümüzdeki senelerde yüksek enflasyonla yaşamamıza neden olacaktır.”

Domateste deprem etkisi yaratacak karar! Çiftçiler isyanda: “İhracat pazarımızı bitirir!”

ÜRETİCİLER YOL KAPATARAK EYLEM YAPTI

Aksu ve Serik ilçesinden yola çıkan domates üreticileri, Antalya- Alanya D-400 kara yolunda trafiği yavaşlatıp, Antalya Toptancı Hali'ne geldi. Sonrasında Gazi Bulvarı'na giden üreticiler, burada da araçları ile yolu kapattı. Eylem devam ederken, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Baz da bölgeye geldi. Üreticilerden eylemlerini bitirmelerini isteyen Baz, "Kuralları çiğneyerek hakkınızı arayamazsınız. Buna izin vermem" dedi. Üreticiler, oturma eylemine başladı. Bu sefer de, bölgeye vali yardımcısı geldi. Vali yardımcısı, üç üreticiyi Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile görüştürebileceğini belirtti. Görüşmeyi kabul eden çiftçiler, eylemi bitirip, yolu açtı.

Dolar borcu olanlar yandı! Uzman isimden dolara ilişkin kıyamet senaryosu geldi!

EYT’de 3 yıl şartına takılanlar dikkat! Yeni düzenleme gelecek mi?

Türkiye Şeker Fabrikaları çok sayıda personel alımı yapacak! İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön