19 / 05 / 2024

Döviz piyasalarında son durum: Euro/TL bugün ne kadar oldu?

Döviz piyasalarında son durum: Euro/TL bugün ne kadar oldu?

Dolar/TL yüzde 0,1 artışla 18,60 ile önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinden kapanmasının ardından, yukarı yönlü hareket ederek günü kapattı. Peki euro/TL ne kadar?



GÖZLER AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA ÇEVRİLDİ

Avrupa'da devam eden enerji tedarik sıkıntıları ile birlikte siyasi sorunlar da sürerken gözler perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası faiz kararına çevrildi.

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın kritik faiz kararını beklerken bankanın faizleri küresel mali kriz öncesinde görülen seviyelere yükseltmesi öngörülüyor.

 Döviz piyasalarında son durum: Euro/TL bugün ne kadar oldu?

Avrupa ekonomilerinde resesyon sinyallerinin verildiği dönemde verilecek bu karar piyasa tarafından dikkatle takip edilecek. Ayrıca ECB Başkanı Christine Lagarde’ın konuşmasında vereceği mesajlar da yakından takip edilecek.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB’nin faizleri 75 baz puan artıracağı öngörülürken, Lagarde’ın toplantı sonrası yapacağı konuşmada vereceği kritik mesajlar varlık fiyatları açısından önemli.

Avrupa Merkez Bankası yüksek enflasyona karşı politika faizlerini kademeli olarak artırırken banka son toplantısında politika faizlerini yüzde 0,50 seviyesinden yüzde 1,25’e çıkardı.

 Döviz piyasalarında son durum: Euro/TL bugün ne kadar oldu?

AVRUPADA GAZ 100 EURONUN ALTINA GERİLEDİ

Kış mevsiminin zorlu geçeceğine yönelik beklentiler Avrupa'da doğal gaz fiyatı yazın başladığı haziran ayından bu yana ilk kez 100 euronun altına geriledi.

1 euronuz bile varsa sakın bakmadan geçmeyin! 2 gün sonra yer yerinden oynayacak 

Euro bölgesinde kırmızı alarm! Euro/TL ne kadar oldu? 24 Ekim 2022 euro kuru

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön