19 / 05 / 2024

Dünya krizle boğuşuyor! Onlar paraya para demiyor

Dünya krizle boğuşuyor! Onlar paraya para demiyor

Bütün dünyanın evlere kapandığı pandemi döneminde global manada ekonomik sorunlar yaşanırken, Oxfam tarafından hazırlanan bir rapora göre en zengin yüzde 1'lik kesimin servetine servet kattığı açıklandı.



Dünyadaki Milyarder Sayısı 2'ye Katlandı

Son on senede, milyarderlerin sayısı ve serveti ikiye katlandı. En zengin yüzde 1 dahilinde yer alan bir milyarder, geri kalan yüzde 90'da yer alan bir kişinin kazandığı her 1 dolara karşın 1,7 milyon dolar kazanıyor. Ayrıca, 2022 senesinde dünya çapında 95 gıda ve enerji şirketi kârlarını iki katından fazla arttırdı. Bu şirketler, 
krizden faydalanarak, toplamda 306 milyar dolar kâra geçti ve bu kârın 257 milyar doları hissedarlara pay edildi. Bu raporlar, ekonomik krizlerin en zenginlerin servetlerini arttırdığını ve yoksulluğun arttığını gösteriyor.

Dünya krizle boğuşuyor! Onlar paraya para demiyor

Raporda, dünyada en az 1,7 milyar işçinin enflasyonun fiyat yükselmesinden daha yüksek olduğu ülkelerde yaşadığı belirtilmektedir. Aynı zamanda, yeryüzünde her on kişiden birinin açlıkla karşı karşıya olduğu kaydedilmektedir. Bu raporlar, ekonomik krizlerin insanların hayat standartlarını düşürdüğünü ve yoksulluğun arttığını göstermektedir. Özellikle, enflasyonun ücret artışından daha yüksek olduğu ülkelerde yaşayan işçiler zor durumda kalmaktadır.

Çok güçlü muadilleri ile rekabete girecek! Moto G73'ün sızıntıları çıktı

Hp 14S Pentium NoteBook en uygun nerede, kaç TL’ye satılıyor? Özellikleri neler? 17 Ocak 2023 fiyat listesi

Bosch Çamaşır Makinesi en uygun nerede, kaç TL’ye satılıyor? Özellikleri neler? 17 Ocak 2023 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön