22 / 05 / 2024

Dünyaca ünlü finans kuruluşu uyardı: son 4 ay kritik

 Dünyaca ünlü finans kuruluşu uyardı: son 4 ay kritik

Finans danışmanlık şirketi ABD'li yatırımcıları uyararak Fed'in faiz artırımını sürdüreceğini ancak enflasyon hedefine yaklaşırsa sıkı para politikasını gevşeteceği uyarısında bulunarak hisse senedi yatırımı ve krediler konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.



Financial Times’ta yer alan haberde Fed'in sıkı para politikasını gevşetmek için önce faiz oranının enflasyonu geçmesinin bekleneceği kaydedildi. Fed'in enflasyonu kontrol altına aldığından emin olana kadar faiz oranlarını yüksek tutacağına işaret edilen haberde faiz oranlarının altı ile 12 ay süresince yüzde 3,5 ile 4 arasında kalabileceği uyarısında bulundu. Orta vadede ABD için pozitif öngörüde bulunduklarının altını çizen Greg Fleming, yılın son dört ayında piyasalarda volatilitenin yüksek kalacağına vurgu yaptı. Piyasaların her açıklamayı her veriyi okumaya çalışacağını ifade eden Fleming, Fed'in enflasyon konusunda hala alması gereken bir yol olduğunu bu nedenle de temkinli olduklarını söyledi. Fleming, "2022’nin geri kalanı hem hisse senedi piyasaları konusunda hem de kredi piyasaları için temkinliyiz. Daha sonrasında ise neler olacağını göreceğiz" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön