22 / 07 / 2024

Dünyaca ünlü finans kuruluşu uyardı: son 4 ay kritik

 Dünyaca ünlü finans kuruluşu uyardı: son 4 ay kritik

Finans danışmanlık şirketi ABD'li yatırımcıları uyararak Fed'in faiz artırımını sürdüreceğini ancak enflasyon hedefine yaklaşırsa sıkı para politikasını gevşeteceği uyarısında bulunarak hisse senedi yatırımı ve krediler konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.




Rockefeller’ın Baş Yatırım Sorumlusu Jimmy Chang daha önce hazırladığı bir notta müşterilerini uzun vadeli, açığa satışlı hedge fonlara, değerli metallere ve uzun süreli tahvil varlıklarına yatırım yapmaya çağırmıştı. Sabırlı, seçici ve savunmacı bir  yol izlenmesi gerektiğini belirten Chang,  “Yeni bir boğa piyasasının başladığından şüpheliyim" açıklamasında bulunmuştu.

ABD’de enflasyon şu anda yüzde 8,5 seviyesinde ve FED’in hedef aralığı yüzde 2,25 ila 2,50. FED'in merakla beklenen faiz kararı toplantısı 21 Eylül ve 22 Eylül’de yapılacak. Piyasalara yön verecek faiz kararı ise 22 Eylül’de açıklanacak.

Geçtiğimiz günlerde Jackson Hole Sempozyumu’nda konuşan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, yüksek faiz döneminin devam edebileceğini ve bu sürecin ekonomi için acı verici olabileceği yönündeki açıklamaları piyasaları alt üst etmişti. Powell’ın açıklamaları, faizlerin yılı yüzde 3’ün oldukça üzerinde kapatacağı yönündeki beklentileri arttırmıştı.

 

Tüm piyasaların beklediği istihdam verisi açıkladı! İşsizlik oranları yükseldi mi? FED faizi artıracak mı?

Türkiye FED’in faiz politikası ile büyük darbe alacak! İngiliz haber ajansı Reuters duyurdu

FED Başkanı Powell'dan gündeme bomba gibi düşen faiz açıklaması!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön