09 / 05 / 2024

e-Devlet’te yeni dönem! Askerliğim, Dijital kimlik, çevrim dışı giriş...

e-Devlet’te yeni dönem! Askerliğim, Dijital kimlik, çevrim dışı giriş...

e-Devlet, yenilenmeye devam ediyor.  Sisteme Dijital Kimlik, DETSİS, Askerliğim ve çevrim dışı giriş gibi onlarca özellik ekleniyor. İşte detaylar...



Her ne kadar mevcutta binlerce hizmet olsa da her geçen gün yenilerinin ilave edilmeye devam ettiğini belirten Oktay, sırada Dijital Kimlik-DETSİS, Askerliğim ve çevrim dışı giriş özelliklerinin olduğunu ve 2023’ün ilk çeyreğinde geleceğini söyledi.

Askerliğim uygulaması sayesinde artık askerlik çağı öncesi, yoklama dönemi, celp ve sevk dönemi, muvazzaflık dönemi ve yedeklik dönemini içeren; bütün askerlik sürecini kapsayan iş ve işlemler e-Devlet’ten de yapılabilecek.

Ayrıca e-Devlet içerisinde ilk kez kullanılacak blok zincir tabanlı bir giriş sistemi olan Dijital Kimlik özelliği üzerinde çalıştıklarını da belirten Fuat Oktay, “e-Devlet’te yeni bir devrim yapıyoruz blokzincir tabanlı bir giriş sistemini, “dijital kimliği” getiriyoruz. e-cüzdan uygulaması içerisinde çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız, blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlet’e giriş yapabilecek" diye konuştu.

Oktay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Online e-Devlet’ten offline e-Devlet’e geçişin yani kullanıcılar açısından dijital bilgilerinin cep telefonlarında güvenli bir şekilde saklanabildiği bir sisteme doğru dönüşerek ilk adımlarını bugün attığımız bu çalışmamız, gelişerek yeni kolaylıkların kapısını açacak."

Ete zam yolda: Et ve süt kurumu duyurdu!

Aman dikkat! 2023'te bunları yapanlar yandı! 20 bin TL'nin üzerinde cezası var...

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön