16 / 05 / 2024

e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin sahip oldukları taşınmazları ilgili kurumlara bildirmesine tapu beyanı denir. Peki e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır? Tapu beyanı için hangi evraklar gerekir? Tapu beyannamesi nasıl yapılır? İşte detaylar…



e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

TAPU BEYANNAMESİ NASIL YAPILIR?

Emlak beyannameleri, kişilerin elinde bulunan taşınmaz mallar üzerinden elde ettiği her türlü kazançla doğrudan ilişkilidir. Vatandaşlar emlak kanunlarına göre sahip olduğu taşınmaz malları, devlete beyan etmek zorundadır.

Sahip olunan taşınmazlar üzerinden alınan vergiler, bu durum göz önünde bulundurularak hesaplanmaktadır.

Bu durumdan dolayı, yeni satın alınan veya inşası yapılan taşınmaz malların ilk aşamada beyanname işlemleri yapılması gerekmektedir.

Peki, tapu beyannamesi nasıl yapılır? Emlak beyannamesi yapmak isteyen taşınmaz sahiplerinin iki şekilde tapu beyannamesi gerçekleştirilebilir.

BELEDİYEYE TAPU BEYANI NASIL YAPILIR?

Beyanı yapılacak taşınmazların bağlı bulunduğu belediyeye istenen evraklar ile birlikte müracaat ederek emlak servisi birimlerinden beyanname işlemlerinizi yaptırabilirsiniz.

E-DEVLETTEN TAPU BEYANI NASIL YAPILIR?

İnternet üzerinden de emlak beyanı yapabilmeniz mümkündür. Bunun için http://www.turkiye.gov.tr/tapu-tasinmaz-beyan adresine girip, T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaparak emlak beyan işlemlerinizi yapabilirsiniz.

TAPU BEYANNAMESİ İÇİN HANGİ EVRAKLAR GEREKLİDİR?

Tapu beyannamesini belediyeler üzerinden teslim etmek isteyen kişilerin, ilgili kurumlara belirli evraklar ile birlikte müracaat etmesi gerekmektedir. İşte, tapu beyanı için gerekli evraklar ;

-Adres ve telefon bilgisi,

-Tapu fotokopisi,

-İskân fotokopisi,

-Yapı ruhsatı,

-Mülk sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi,

-Emlak bildirim formudur.

EMLAK BEYANNAMESİ CEZASI NE KADARDIR?

Emlak beyannamesi, normal şartlar altında beyan edilmemiş ya da geç beyan edilmiş gelir tutarı üzerinden hesaplamayla belli olur.

Ortaya çıkan verginin bir katı kadar ceza, mülk sahibine ibraz edilmektedir. Bu cezaya ayrıca aylık yüzde 1,4 oranlı gecikme faizi de uygulanmaktadır.

Garanti BBVA’dan büyük kampanya! 31 Ekim’e kadar herkes başvurabilir!

ING’den müjdeli haber geldi! İlk kez ING’li olanlar kazanacak!

Erdoğan’dan son dakika müjdesi! Esnafa kredi destek paketini açıkladı


Geri Dön