16 / 05 / 2024

Edremit'te 7.2 büyüklüğünde deprem olacak iddiası paniğe sürükledi! Prof. Dr. Naci Görür: İtibar edilmemeli! 

Edremit'te 7.2 büyüklüğünde deprem olacak iddiası paniğe sürükledi! Prof. Dr. Naci Görür: İtibar edilmemeli! 

Balıkesir'in Edremit ilçesi için ortaya atılan 7.2 büyüklüğünde deprem olacak iddiası ortalığı karıştırdı. İşte ayrıntılar...



Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "21. yüzyıldayız ve bu tarz kişilerin kesinlikle ciddiye alınmaması gerekiyor. Bu kişilere prim vermemeliyiz" ifadelerine yer vererek, bu kişilere itibar edilmemesi gerektiğine, halkın deprem konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Vatandaşların endişelenmemesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Görür, "Bu afetlerin topluma verdiği acı ortada. Önlem almak, bilime inanmak varken bu tarz kişilerin peşinden asla gidilmemelidir" dedi ve bunun bilimsellikle asla uyuşmadığını dile getirdi. 

Edremit te 7.2 büyüklüğünde deprem olacak iddiası paniğe sürükledi! Prof. Dr. Naci Görür: İtibar edilmemeli! 

Türkiye'ye yönelik deprem olacak iddiaları sık sık gündem oluyor. Deprem kâhini olarak Türkiye'de tanınan ve bilim insanlarının eleştirileriyle karşılaşan Hollandalı Frank Hoogerbeets de 2019'da ayında Silivri açıklarında meydana gelen 5.8'lik depremin ardından aynı yıl Marmara'da 7 ve üzeri büyüklükte deprem meydana geleceğini ileri sürmüştü. Frank Hoogerbeets, gezegen geometrisi ve dizilimleri ile deprem arasında ilişki bulunduğunu iddia ediyor. 

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'a artık imar ve iskan verilmemeli! Megakent depreme nasıl hazırlanır?

Ev alamayan arsaya yöneldi! Fiyatlar 1 yılda yüzde 200 arttı!

Avrupa'da elektrikli otomobil satışlarında yükseliş hız kesmiyor!

Turizm sektörü canlandı: Antalya 18 günde 1,5 milyon turisti ağırladı!


Geri Dön