03 / 05 / 2024

Eğitim ödeneği ne zaman verilecek? Hesabınıza tam 1.325 lira yatacak!

Eğitim ödeneği ne zaman verilecek? Hesabınıza tam 1.325 lira yatacak!

‘Eğitim destek ödeneği yattı mı?’ sorusunun yanıtı okulların açılması ile birlikte en çok merak edilen konulardan biri olmakta. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eli ile verilen bu destek hesaplara yattı mı? Ne zaman yatacak? İşte detaylar…



NE KADAR ÖDENECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı, il milli eğitim müdürlüklerine gönderilmiş olan yazıda, 2022 yılı ve 2023 yıllarını kapsamış olan altıncı Dönem Toplu Sözleşme’nin 'Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu ile ilgili olarak Toplu Sözleşme' bölümüne göre, öğretim senesine hazırlık ödeneğinin; 2022 yılında 1325 lira, 2023 yılında 1400 lira olarak ödeneceği bildirildi.

Gönderilen yazıda, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda yer alan; verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, öğretim senesinin başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce başlayan kişilere yüzde 75'i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının bitmesinden önce göreve başlayan kişilere ise yüzde 50'si oranında yapılacağı ifadesi anımsatıldı.

Bu kapsam bütününde eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil olan öğretmen unvanı bulunan kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara Toplu Sözleşme ile 2022 yılı için belirlenen öğretim senesine hazırlık ödeneğinin 12 Eylül 2022 tarihinden itibaren ödenmesi gerektiği ifade edildi.

 Eğitim ödeneği ne zaman verilecek? Hesabınıza tam 1.325 lira yatacak!

Fiat Ducato Van eylül ayı fiyatları belli oldu! Bu ay zam gelmedi! 26 Eylül 2022 fiyat listesi

3 bin liraya akıllı cep telefonu sahibi olun! Realme C11 2021 Vatan Bilgisayar’da! 26 Eylül 2022 fiyat listesi

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön