10 / 05 / 2024

Emekli aylıklarına yüzde 40.4 zam müjdesi! Bu maaşlara inanamayacaksınız! Hemen  kalem kalem zamlı maaşlara bakın!

Emekli aylıklarına yüzde 40.4 zam müjdesi! Bu maaşlara inanamayacaksınız! Hemen  kalem kalem zamlı maaşlara bakın!

Uzun zamandır yılda bir kez artan emekli milletvekili aylıklarına bu sene ara zam yapılacak. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, emekli milletvekillerinin aylıkları ek bütçe yasa teklifi ile Temmuz'da yüzde 40.4 oranında artacak. İşte detaylar...



Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Ocak – mayıs döneminde tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yüzde 35.64 oranında artış gösterdi. Haziran ayı ile beraber 6 aylık enflasyonun yüzde 40 düzeyine gelmesi bekleniyor. Bu durumda, enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı ile birlikte memur maaşları ile emekli aylıklarına da yüzde 40 civarında bir artış yapılacak.

OCAKTAKİ ZAM GİRİŞİMİ SONUÇSUZ KALMIŞTI

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, mevcut ve emekli milletvekillerinin üyesi olduğu Türk Parlamenterler Birliği (TPB), memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına Ocak'ta yüzde 2.5 oranında ilave zam yapılmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM’deki görüşmeleri esnasında siyasi parti grupları ile görüşerek emekli vekil aylıklarına da ilave artış yapılmasını talep etti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, konu ile ilgili  olarak yaptığı açıklamada memur maaşları ve emekli memur aylıkları senede iki kez artarken, cumhurbaşkanı ödeneğinin bütçe ile yıllık olarak belirlendiğini kaydederek, 2022'de cumhurbaşkanı ödeneği yüzde 14 oranında arttığı için emekli milletvekili aylıklarındaki artışın da yüzde 14’te kaldığını söyledi.

Emekli aylıklarına yüzde 40.4 zam müjdesi! Bu maaşlara inanamayacaksınız! Hemen  kalem kalem zamlı maaşlara bakın!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş yine yaptığı açıklamada memur emeklilerinin ocak ayı maaş artışının enflasyon farkıyla beraber yüzde 30.95 olacağını, ayrıca Temmuz'da da zam alacaklarını, buna karşılık emekli milletvekillerinin aylıklarının ocakta da aralık ayında da aynı kalacağını kaydetti. Milletvekili emekli aylığının genel maaş sıralamasında geçen sene  6. – 7. sırada iken 2022'de 12. - 13. sıraya geldiğini kaydeden Elitaş, 2021'de emekli vekil ile vali arasında 3 bin TL'lik bir fark varken, 2022'de valilerin milletvekillerini geçtiğini kaydetti. Mustafa Elitaş, TPB’nin talebini diğer partiler de desteklerse üzerlerine düşeni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Emekli ve memurun zamlı Temmuz maaşında flaş gelişme! En düşük emekli ve memur maaşı ne kadar olacak? İşte yeni maaşlar

Asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz'da ara zamla ilgili sürpriz açıklama! Miktarı hesaplayıp artışı duyurdu

Asgari ücrete Temmuz zammında oran netleşiyor! Yüzde 40'lık zam şimdi masaya kondu! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön