17 / 05 / 2024

Emekli maaş promosyonu nasıl alınıyor? 2023 yılı maaş promosyonları ne kadar oldu?

Emekli maaş promosyonu nasıl alınıyor? 2023 yılı maaş promosyonları ne kadar oldu?

Emekliler için ihtiyaçları giderecek toplu para anlamına gelen emekli maaş promosyonları bir çok bankadan alınabiliyor. Peki emekli maaş promosyonu almak için ne yapmak gerekir? 2023 yılı güncel emekli maaş promosyonu rakamları ne kadar oldu?



Güncellenecek protokole göre promosyonlar şöyle;

Maaşı 3.500.-TL'ye kadar olan emekliler 3.000.-TL,

Maaşı 3.500.-TL – 7.500.-TL arası olan emekliler 3.500.-TL,

Maaşı 7.500.-TL – 10.000.-TL arası olan emekliler 4.500.-TL,

Maaşı 10.000.-TL'den fazla olan emekliler  5.000.-TL

Promosyon ödemeleri üç yıl için olacak şekilde ve peşin yapılıyor. Bankaların promosyon ödeyebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve aylıklarını 3 yıl boyunca aynı bankadan alacaklarına ilişkin taahhütnameye imza atması gerekiyor.

 Emekli maaş promosyonu nasıl alınıyor? 2023 yılı maaş promosyonları ne kadar oldu?

Belirlenen tutarlar asgari olarak belirlenmiş olup, bankalar kendi uygulamaları çerçevesinde promosyon miktarını artırabiliyorlar.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada,  "Bankalarca promosyon ödemesi yapılması için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve aylıklarını 3 yıl boyunca  söz konusu bankadan alacaklarını belirtmeleri gerektiği” vurgulandı. Açıklamada, belirlenen tutarların asgari olarak tespit edildiği kaydedildi.

Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıllık verdiği taahhüt dolanlar ve yeni emekli olmuş kişiler, maaşlarını istedikleri bankaya nakledebiliyor. Maaş yatırma ve çekmeye yönelik herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse, emekliler maaşlarını istedikleri bankalardan çekebiliyor.

İsteğe bağlı sigortalı nasıl olunur? 2023 yılı prim ödemesi kaç TL oldu?

Denizbank’tan düşük faizli kredi fırsatı! Başvuran herkese çıkıyor!

AFAD 70 yeni eleman alacak! Aylık maaş 11.578 TL!

İş Bankası’ndan görülmemiş kampanya! 10 bin TL kredi çekene doğalgaz desteği ve Blu TV üyeliği hediye!

Kışlık kaban alamayanları sevindirecek haber! Sektörden müjde geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön