24 / 07 / 2024

Emekli vatandaşlar dikkat! Bu bayramda ikramiye ile çifte kutlama yapacaksınız!

Emekli vatandaşlar dikkat! Bu bayramda ikramiye ile çifte kutlama yapacaksınız!

Türkiye'deki milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği konulardan biri olan emekliye verilecek ikramiye ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. İşte detaylar...




SSK ve BAĞ-KUR'dan emekli olanlarla birlikte dul ve yetimler de Kurban Bayramı ikramiyelerinden faydalanabilecek. İkramiyelerin bayram öncesinde hesaplara yatırılması planlanırken, son başvuru tarihi olarak 27 Haziran belirlendi. Kurban Bayramı'nın 28 Haziran'da başlaması nedeniyle, ikramiyelerin 27 Haziran ve öncesinde emekli kişilerin hesaplarına yatırılması bekleniyor. Henüz net bir tarih açıklanmamış olsa da, bu yıl için ikramiyelerin 19 Haziran'dan itibaren ödenmeye başlanması tahmin ediliyor.

SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yanı sıra EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile tam anlamıyla emekli olan ve emekli maaşı alan kişiler de Kurban Bayramı ikramiyelerinden yararlanabilecek. Bu sayede tüm emekli grupları Kurban Bayramı öncesinde ikramiyelerini alacaklar. Malulen emekli olanlar ve şehit/gazi yakını emekli olanlar da Kurban Bayramı ikramiyelerini alma hakkına sahiptir. Bayram tarihi öncesinde yatırılacak olan ikramiyeler, birçok emekli vatandaşın şimdiden mutlu olmasını sağladı.


Geri Dön