17 / 05 / 2024

Emekliler dikkat! Emekli maaşınız kaç TL'ye yükselecek? Şimdi kök maaşınızı hesaplayın! 

Emekliler dikkat! Emekli maaşınız kaç TL'ye yükselecek? Şimdi kök maaşınızı hesaplayın! 

Emekliler sık sık kök maaş hesaplamasının nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte kök maaş hesaplama...



Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Faruk Erdem, yasadaki maddeye göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranının yüzde 19.77'den 25'e çıkarıldığını belirtti ve "Memur emeklilerinin ise 17.55 olan enflasyon artışı 7.45 puan artırılarak yüzde 25'e çıkartıldı. Burada SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşı olan 7.500 TL'yi alanlar açısından farklı bir hesaplama sistemi uygulanıyor" açıklamasında bulundu. 

5510 sayılı Kanun'a ilave edilen Ek 19'uncu madde  çerçevesinde, emekliler için her ay ek ödeme dahil 7 bin 500 TL'den düşük maaş verilmediğini aktaran Faruk Erdem, "Eğer emeklinin kök aylık tutarı ile bunun yüzde 4'ü oranındaki ek ödemesinin toplamı 7 bin 500 liranın altındaysa, her ay parası 7 bin 500 liraya tamamlanarak ödeniyor" diye konuştu. 

Faruk Erdem, söz konusu açıklamasında, bu şekilde tüm emekliler için 7 bin 500 liraya tamamlanmak üzere yükseliş yapıldığının altını çizdi. 

"Örneğin kök maaşı 6 bin lira olan bir emekliye 1.500 TL ek ödeme yapılarak hesabına 7.500 TL yatırılıyor" ifadelerini kullanan Erdem, şimdi bu gün değişiklik olmadığı takdirde emeklilere uygulanacak yüzde 25'lik artışın da bu kök maaşlaya yapılacağını belirtti. 

Taban maaşda artış olmaması halinde, yine 7 bin 500 liraya tamamlanarak emeklilere seyyanen ödeme yapılması uygulaması sürecek. 

Emekliler dikkat! Emekli maaşınız kaç TL ye yükselecek? Şimdi kök maaşınızı hesaplayın! 

Emekliler dikkat! Emekli maaşınız kaç TL'ye yükselecek? Şimdi kök maaşınızı hesaplayın! 


Geri Dön