17 / 05 / 2024

Emeklilik işlemlerinde yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Emeklilik işlemlerinde yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Kamu kurum ve kuruluşları bundan sonra gerekli altyapı hazırlıklarını en geç 2 ay içinde tamamlayarak, çalışanlarının emeklilik işlemlerine ilişkin başvuru, onaylar ve diğer bilgi ve belgeleri 15 Kasım'dan sadece Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına aktaracak.



Resmi Gazete'de yayımlanan genelgenin ayrıntıları şöyle: 

Emeklilik işlemlerinde yeni düzenleme! Resmi Gazete de yayımlandı

Genelgede, SGK Başkanlığı'nca yapılan emeklilik işlemlerinin en kısa sürede ve hatasız olarak tamamlanmasını sağlayan, sigortalı sayılan kamu görevlilerini çalıştıran kamu kurum ve kuruluşlarından, gerekli kurumsal ve teknik altyapı hazırlıklarının 2 aylık süre içinde tamamlanarak personele ait bilgilerin HİTAP'a eksiksiz güncel biçimleriyye aktarılması, emeklilik işlemlerine ilişkin başvuru, onay ve diğer bilgi ve belgelerin 15 Kasım'dan itibaren yalnızca HİTAP üzerinden gönderilmesi, Başkanlıkça ayrıca talep edildiği durumlar dışında olmak üzere posta yoluyla gönderime son verilmesi ve emeklilik işlemlerinin de SGK Başkanlığınca HİTAP'ta yer alan bu bilgi ve belgeler üzerinden gerçekleştirilmesi istendi.

Editör Notu: Bu haber 10 Eylül 2022 tarihinde saat 04:56'de yazıldı. An itibarıyla dolar kuru 18 lira 22 kuruş, euro 18 lira 35 kuruş, altının gramı ise 1.027 lira değerindedir.

iPhone 13 Pro 512 GB artık A101’de satışta. İşte 10 Eylül 2022 fiyat 
Gamerların favorisi Oppo A55'e Carrefoursa'dan indirim! A101'i bırakın Migros'u bırakın! 10 Eylül 2022 fiyat listesi!
Kia Eylül fiyat listesi yayınlandı! Gözlerinize inanamayacaksınız! İşte, Kia Sorento’nun 10 Eylül 2022 fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön