12 / 05 / 2024

Emtia piyasalarındaki pozitif seyir devam etti!

Emtia piyasalarındaki pozitif seyir devam etti!

Küresel piyasaların, geçtiğimiz hafat enflasyon ve resesyon endişelerinden dolayı negatif seyretmesine karşın emtia piyasasına pozitif bir seyir devam etti.



TARIM EMTİALARINDA YÜKSELİŞ EĞİLİMİ DİKKAT ÇEKTİ

Tarım emtialarında ise geçtiğimiz hafta artış eğiliminde bir seyir izlendi. Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören mısır yüzde 0,4, buğday yüzde 0,1 ve pirinç yüzde 3,5 değerlenirken, soya fasulyesi yüzde 1,8 gerileme kaydetti.

Intercontinental Exchange'de (ICE) pamuk yüzde 0,8, şeker yüzde 3,2 ve kahve yüzde 0,5 artarken, kakao yüzde 1,5 değer kaybı yaşadı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Potsdam İklim Etkisi Araştırma Enstitüsü, küresel ısınmanın gıda enflasyonunda 2035 yılına kadar yüzde 0,92 ila yüzde 3,23 arasında, manşet enflasyonda ise yüzde 0,32 ila yüzde 1,18 arasında yükselişe yol açacağını tespit etti.

Tahıl Koridoru Anlaşması'na dair belirsizliklerle arza ilişkin endişeler çoğalırken, Rusya Dışişleri Bakanlığı yayımladığı açıklamada, Rusya'nın Tahıl Anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerini sorumlu bir şekilde yerine getirmeyi sürdürüleceğini ancak anlaşmanın daha fazla devam etmesi için bir gerekçe görmediğini kaydetti. Bu gelişme, özellikle mısır, pirinç ve buğday gibi tarım emtialarının fiyatlarında yükselişe sebep oldu.

Rabobank'ın 2022-2023 sezonu için kahve açığı beklentisini 6,4 milyon torbaya çıkarması ile kahve fiyatları arttı. El Nino hava olayının devam etmesiyle şeker üretimine ilişkin endişeler emtianın fiyatını yükseltirken, Tayland'daki kurak hava koşullarının ön plana çıkması şeker fiyatlarını destekleyen başka bir etken oldu. Hafta başında 3.414 dolarla Aralık 2015 tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi gören kakao ise bu seviyeden gelen kar satışları ile birlikte geriledi.

Emeklilerin kök maaşı nasıl hesaplanır? Kök aylığını merak edenler dikkat! Rakam rakam açıklandı!

Tarım Kredi Market yeni kataloğunu yayımladı! Süzme peynir 49 TL'ye, fileto beyaz et 88 TL'ye düştü!

Deprem bölgesindeki tarımsal sulama yatırımlarına tam 4 milyar TL'lik ek bütçe ayrıldı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön