11 / 05 / 2024

En düşük emekli maaşı 13 bin lira mı olacak? Kök aylıklara zam gelir mi? Emekliler dikkat!

En düşük emekli maaşı 13 bin lira mı olacak? Kök aylıklara zam gelir mi? Emekliler dikkat!

Emekli maaş zammı ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Şimdi de en düşük emekli maaşını 13 bin TL seviyesine yükselebileceği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



Muhammet Bayram, 8 bin liralık seyyanen zammın emekli maaşlarında dengesizlik oluşturacağını vurguladı ve "Sigorta primi yüksek ödeyenle düşük ödeyen arasında dengesizliğe sebebiyet verir" diyerek, yüzde 25’lik zammın yüzde 30’a yükseltilmesini önerdi. 

Söz konusu açıklamasında "Zaten emeklilerimiz maaşlarına yüzde 4 artış alıyorlar. Normalde emeklilerin almış olduğu bir vergi iadesi vardı. Bu iade kaldırılınca ek ödeme şeklinde kök maaşlarına yani en düşük maaşlara yüzde 5, daha yüksek maaşlara yüzde 4 ek ödeme yapılıyor" ifadelerine yer veren Bayram, emeklilerin e-Devlet üzerinden hizmet dökümlerini girdiği zaman kök maaşları üzerinden aldıkları ek ödemeyi görebileceklerini söyledi. 

En düşük emekli maaşı 13 bin lira mı olacak? Kök aylıklara zam gelir mi? Emekliler dikkat!

Sigorta primini daha yüksek ödeyenlerin, sigorta primlerini daha az ödeyenle aradaki makasın açılmaması, ücret dengesizliğinin ortadan kaldırılabilmesi için seyyanen değil oransal bir yükseliş yapılması gerektiğini belirten ekonomist Bayram, "Mutlak suretle bekliyoruz, en düşük emekli maaşı 7500 TL, onun da 10 bin TL seviyesine çıkması gerekiyor. Asgari ücretle aradaki makasın açılmaması gerekiyor" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Martı, ABD borsasında işlem görmeye başladı: Halka arzdan 60 milyon dolar kaynak!

EYT'lilerin 719 bini sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya devam ediyor!

Son dakika! Selden etkilenen ailelere 5'er bin lira destek verilecek!


Geri Dön