25 / 07 / 2024

Erik dalı gevrektir amanın basmaya gelmez! Eriğin fiyatı pahalı amanın almaya gelmez!

Erik dalı gevrektir amanın basmaya gelmez! Eriğin fiyatı pahalı amanın almaya gelmez!

'Erik dalı gevrektir amanın basmaya gelmez' şarkısını eminiz hepiniz bir kere dinlemişsinizdir! Bahar aylarının gelmesiyle can erik tezgaha çıktı ama fiyatı yüzünden almak herkesin harcı değil..




MALTA ERİĞİ'NİN KİLOSU 200 LİRA

Malta eriği olarak da bilinen ve geçtiğimiz yıl ilk hasadı 30 liradan başlayan daha sonra 7-8 liraya kadar düşen yenidünya meyvesinin 2022 yılı ilk hasadı Mersin'de yapıldı. Meyvenin ilk hasat kilogram fiyatı ise 200 lira oldu. C vitamini deposu olarak da çok sevilen meyve Akdeniz bölgesinde yaygın olarak yetiştiriliyor. Meyvenin ilk hasadı Nisan ayı sonunda bitecek ve açık bahçe hasatları başlayacak. Yenidünyanın meyve hallerine Mayıs ayında kaç liradan geleceği merak konusu oldu.

Anavatanı Çin olarak bilinen yenidünya meyvesinin Akdeniz bölgesinde örtü altında yetişen ilk hasat ürünleri çiftçiler tarafından toplandı. Ürünün geçen sene ilk hasat meyvesi 30 liradan satılmıştı bu sene ilk hasat meyvesinden tatmak isteyenler fiyatı duyunca adeta şoke oldu. Yendünya meyvesi diğer adıyla Malta Eriği tezgahta 200 liradan alıcı buldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön