08 / 05 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Büyükşehirlerden kira göçü dalgası büyüyor

Ev sahipleri dikkat! Büyükşehirlerden kira göçü dalgası büyüyor

Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirler, yüksek kira bedelleri ile öğrencileri, dar gelirlileri olumsuz etkilerken devlet memurları için ise adeta sürgün yeri oldu. Maaşlarının büyük bir bölümünü kiraya vermek istemeyen memurların tayin talebinde patlama yaşanıyor.



Memur göçünün en önemli sebebinin astronomik rakamlara ulaşan ev kiraları olduğunu vurgulayan Yazgan, “'Ankara’da kiralar 5 bin TL'yi aşmış durumda. İzmir'de 6, İstanbul'da da 7 bin lirayı aştı. Ortalama devlet memuru maaşının 10 bin lira olduğunu düşünürsek, gıda-eğitim gibi diğer kalemlere büyük şehirlerde yaşayan memurların parası kalmıyor” diye konuştu.

Büro Memur Sen Başkanı Yazgan, büyükşehirlerde yaşayan kamu çalışanlarına tazminat verilmesi gerektiğini de söyledi. NTV'de yer alan habere göre, memurlara kira yardımı yapılması çağrısında da bulunan Yazgan, en azından kira bedellerinin yarasının karşılanması gerektiğini savundu. Yazgan, "Büyükşehir tazminatının sendikalarla değerlendirerek karara bağlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Maaşın beşte 1'ini aşan kısmı kira yardımı olsun

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön