07 / 05 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Büyükşehirlerden kira göçü dalgası büyüyor

Ev sahipleri dikkat! Büyükşehirlerden kira göçü dalgası büyüyor

Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirler, yüksek kira bedelleri ile öğrencileri, dar gelirlileri olumsuz etkilerken devlet memurları için ise adeta sürgün yeri oldu. Maaşlarının büyük bir bölümünü kiraya vermek istemeyen memurların tayin talebinde patlama yaşanıyor.



Öte yandan Üniversite İdari Personel Sendikası tarafından yapılan açıklamada memurların ekonomide yaşanan dalgalanmalar nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını belirterek özellikle büyük şehirlerde enflasyon ve göçmeler nedeniyle kiraların memurlar tarafından karşılanamayacak hale geldiği bildirildi. ÜNİ-PER-SEN açıklamasında kamuda çalışan işçilere, konut yardımı yapıldığı hatırlatılarak kamu işçilerinin memurdan daha fazla ücret alır hale geldiği belirtilerek kamu işçisine verilen konut yardımının kendilerine de verilmesi gerektiği ifade edildi.

​Lojman sayısının toplam memur sayısının yüzde 10' kadar olduğunun belirtildiği açıklamada, memurların ödedikleri kira fiyatlarının maaşlarının 5 te 1’ini aşan kısmının devlet tarafından karşılanmasını istedikleri ve taleplerinin ilgili tüm makamlara ileterek takipçisi olacakları kaydedildi.

Emlakçıların yeni kira oyunu! Ev kiralarını borsa gibi yükseltiyorlar

12 ay boyunca karşılıksız 1.500 TL verilecek! Kira yardım ödemesi nasıl alınıyor?

Kira anlaşmazlıklarında kefil dönemi! Ev sahibi ile kiracı sorunları büyüyor!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön