06 / 05 / 2024

EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek? İşte EYT ile ilgili son durum…

EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek? İşte EYT ile ilgili son durum…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son durum hakkında bilgi veren Bakan Bilgin, önceliklerin sıralandığını kaydetti. Emeklilik yasasının 3 şarta bağlı olduğunu kaydeden Bilgin, bunlardan yaşın emekli olmak isteyenler için büyük sorun olduğunu anımsattı.



EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR NE DEMEK, KİMLERİ KAPSIYOR?

Habertürk’te yer alan habere göre; 8 Eylül 1999’dan önceki şartları yerine getiren herkese emeklilik hakkı sağlanması durumunda, sigortalılık süresi ve prim günü kriterini yerine getirenler yaşa bakılmadan emekli olacak.

EYT Meclis’e geldi mi, ne zaman gelecek? İşte EYT ile ilgili son durum…

8 Eylül 1999’dan önce SSK’li erkekler 25 yıl, kadınlar 20; yıl sigortalılık ve 5 bin gün prim ya da erkek ise 55, kadın ise 50 yaşını doldurmuş olması ve en az 5 bin prim günü şartını yerine getirerek emekli olabiliyordu.

BAĞ-KUR’da erkek ise 25 yıl, kadın ise 20 yıl prim ödemesi veya erkekse 55, kadınsa 50 yaşında olması ve 15 tam sene prim ödenerek emeklilik hakkı elde ediyordu.

Bu meslek grubunda olanlar dikkat! Erken emekli olabilirsiniz…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön