28 / 04 / 2024

EYT'den faydalanmak isteyenler dikkat! Zamanla yarış başladı! Askerlik ve doğum borçlanması...

EYT'den faydalanmak isteyenler dikkat! Zamanla yarış başladı! Askerlik ve doğum borçlanması...

EYT düzenlemesini bekleyen milyonlarca vatandaş prim günleri ile sigortalılık başlangıç tarihlerini bir bir kontrol ediyor. EYT'den yararlanmak isteyenlerin bir an önce borçlanma için harekete geçmesi gerekiyor. İşte EYT düzenlemesi ile ilgili merak edilen son dakika detayları...



Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesini bekleyen milyonlarca vatandaş prim günleri ile sigortalılık başlangıç tarihlerini bir bir kontrol ediyor. EYT düzenlemesiyle beraber askerlik ve doğum borçlanması konuları da bir defa daha gündeme geldi.

1999 öncesi ve 5000 prim gün şartıyla çıkması beklenen EYT’de, kadınlar için 20 yıl, erkekler için 25 yıl şartının olacağı öngörülüyor. Yani primleri tamamlanan kişilere emekli olma hakkı sunulacak.

EYT den faydalanmak isteyenler dikkat! Zamanla yarış başladı! Askerlik ve doğum borçlanması...

Fakat primleri eksik olan 5000 güne tamamlayamayacak EYT'lilerin durumunun kritik olduğu ifade ediliyor. NTV'de yer alan habere göre; bu kişiler doğum ve askerlik borçlanması ile emekli olma hakkı kazanabilecek. 

1999 yılından önce sigortalı ve belli bir prim sayısını sahip olanları kapsayacak EYT düzenlemesine dahil olmak isteyen vatandaşlar askerlik ve doğum borçlanması için SGK'ya başvurmaya başladı. 

EYT'de borçlanma nasıl olacak? İşte EYT düzenlemesi ile ilgili merak edilen son dakika detayları...


Geri Dön