05 / 07 / 2024

EYT'liler bu habere hemen bakın! Bir müjde daha geliyor

EYT'liler bu habere hemen bakın! Bir müjde daha geliyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında, 1 milyon 300 bin kişinin emeklilik başvurusu uygulamaları halen sürerken, 250 bin kişinin emeklilik uygulamaları nihayete ermiş duurmda.Bu süreçte merak edilen hususlardan biri de EYT aşamasında işten çıkışlar ve işe dönüşlerin nasıl olacağıdır. İşte det



EYT aşamasında işten çıkışlar ve işe dönüşler hususunda işçilerin haklarının mahafazası için Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, İş Kanunu ve Sosyal Güvenlik Kanunu gibi yasal düzenlemelerin yanında sendikalar da önemli bir rol oynamaktadır. Sendikalar, çalışanların haklarının korunması ve işverenlerin kanuni düzenlemelere uygun hareket etmelerini sağlamak için uğraşmaktadır.

EYT liler bu habere hemen bakın! Bir müjde daha geliyor

SONUÇ

Sonuç olarak, EYT sürecinde işten çıkışlar ve işe dönüşler hususunda işçilerin hakları yasal düzenlemeler vesilesi ile muhafaza edilmektedir. İşverenler, emeklilik sonrası işe dönüşlerde EYT'li çalışanlara mani olamazlar veya dezavantajlı duruma sokamazlar. Fakat, sağlık kontrolleri yapılması şarttır ve işçilerin haklarını muhafaza etmek için sendikalar önemli bir role sahiptir.

İş Bankası'ndan büyük hamle! Yüzde sıfır faizli imkanı kaçırmayın

Şok'ta Lenovo Notebook 15559 TL'ye, Akıllı Robot Süpürge 12399 TL'ye düştü! Bu fırsat kaçmaz

Akbank'tan mükemmel hamle! Bu promosyon rakamını duyanın nefesi kesildi

Geri Dön