16 / 05 / 2024

EYT'liler için promosyon müjdesi! Rekor ücret için kıyasıya yarış

EYT'liler için promosyon müjdesi! Rekor ücret için kıyasıya yarış

EYT düzenlemesi 3 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemenin ardından bankaların promosyon yarışı hızlandı. SGK Uzmanı Murat Bal, emekliliğe hak kazanan 2.2 milyon EYT'liye yüksek promosyon rakamı için uyarılar yaptı. İşte tüm detaylar...



"BÜYÜK FARK YOK AMA..."

Yeni emekli olan birisi ilk maaşını aldığı banka ile ya da başka bir banka ile sözleşme yaparak üç yıllık taahhüt süresini başlatabiliyor. EYT emeklileri de aynı şartlarla emekli promosyonu alabilecek. SGK Uzmanı Murat Bal, promosyon anlaşmalarıyla ilgili bilinmeyen detaylardan bahsetti. Bal, EYT sebebiyle emekli olan vatandaş sayısının 2.2 milyon seviyesini bulması yüksek promosyon ödemesi için bir fırsat olduğunun altını çizdi. Bal, "Bildiğiniz gibi normal promosyon anlaşmalarıyla EYT'lilerin promosyon anlaşmaları arasında çokta büyük bir fark yok. Fakat şöyle bir durum var. EYT bir anda milyonlarca kişinin yararlanacağı bir şey olduğu için bu sebeple promosyon rakamlarının daha yüksek seviyeye çıkabileceğini söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

PROMOSYON İÇİN DİKKAT ÇEKEN UYARI GELDİ

Milyonlarca vatandaşın EYT başvurusu için SGK müdürlüklerine akın ettiğini vurgulayan Bal, "Bu ay itibarıyla yaklaşık olarak 1.5 milyona yakın bir başvuru bekleniyor. Burada EYT'liler en önemli olarak mutlaka ve mutlaka hemen bir tercih yapmamalı. Öncelikle bankalar bildiğimiz gibi zaman içinde birbiriyle rekabet haline girerek promosyon rakamlarını arttırıyorlar. Yani EYT'liler ilk açıklanan promosyona hemen aldanmaması gerekiyor. EYT vatandaşlarımız biraz daha beklemeli. Promosyonlar zaman içinde daha da yükselecektir. Bütün bankaların promosyon rakamlarını duymaları gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön