16 / 05 / 2024

EYT'liler için promosyon müjdesi! Rekor ücret için kıyasıya yarış

EYT'liler için promosyon müjdesi! Rekor ücret için kıyasıya yarış

EYT düzenlemesi 3 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemenin ardından bankaların promosyon yarışı hızlandı. SGK Uzmanı Murat Bal, emekliliğe hak kazanan 2.2 milyon EYT'liye yüksek promosyon rakamı için uyarılar yaptı. İşte tüm detaylar...



PROMOSYON ANLAŞMASINDA MADDELERE DİKKAT
Promosyon anlaşması yapacak EYT'liler için kritik uyarılarda bulunan Bal, "Anlaşma yaparken EYT'lilerin dikkat etmesi gerekiyor. Sözleşmelerini satır altlarındaki maddelerinde dikkatle incelenmesi gerekiyor. EYT'liler promosyon sözleşmesi yaparken istemediği maddeleri koydurtmamalı. Bankalar bazı noktalarda promosyonları nakit olarak değil de hediye harcama yüklemesi şeklinde vermeyi tercih edebiliyorlar. EYT'lilerin bunların karşılaştırmasını iyi yapması gerekiyor." diye konuştu.

"EYT'LİYE REKOR PROMOSYON ÜCRETİ"

EYT'lilerin alacağı promosyon rakamlarıyla ilgili tahminde bulunan Bal, "Şuan itibarıyla bankalar 7 bin 500 - 8 bin lira civarında promosyon ödemesi gerçekleştiriyorlar. Ben bu seviyenin 15 bin liralara kadar artacağını düşünüyorum. Bunu zaman içerisinde göreceğiz ama 20 bin liralara kadar promosyon ödemesi miktarı olacağını düşünüyorum. Dediğimiz gibi EYT'liler bu noktada biraz sabırlı davranmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"BAŞVURULAR BİREYSEL OLACAK"

BDDK'nın EYT'liler için aldığı karardan da bahseden Bal, EYT promosyonu için toplu anlaşmaların yasaklandığını duyurdu. Bal, "BDDK toplu olarak gerçekleştirilen EYT görüşmelerini yasakladı. EYT'liler o yasaklara uygun olarak bireysel başvuru yapacaklar. Fakat toplu başvuru yapma hakkı olsaydı. Biraz daha yüksek promosyon rakamları konuşuyor olabilirdik. Maalesef şu anda bu mümkün değil. EYT'liler bireysel olarak başvuruda bulunacak ama  EYT'linin rakam üzerinden bir pazarlık yapma hakkı bulunmuyor. Çünkü bankalar açıkladıkları sabit rakam üzerinden anlaşmada bulunuyor. Yani bankalar bir müşterisine başka promosyon diğer müşterisine başka promosyon sunamıyor. Ama BDDK'nın kararı olmasaydı, toplu görüşme olsaydı. Promosyon rakamları daha yüksek seviyelere gelebilirdi. Bu kararın yeni alındığı için değişme ihtimalinin de zayıf olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön