22 / 05 / 2024

Fed faiz kararı sonrası İslam Memiş’ten yeni altın tahmini geldi! “Satış için acele etmeyin”

Fed faiz kararı sonrası İslam Memiş’ten yeni altın tahmini geldi! “Satış için acele etmeyin”

Piyasaların merakla beklediği mart ayı Fed faiz kararı belli oldu. Banka beklentiler çerçevesinde faizleri 25 baz puan artırarak son 16 senenin zirvesine çıkardı. Yatırımcılar “Fed faiz kararı sonrası altın düşer mi, yükselir mi?” sorularına cevap ararken Ekonomist İslam Memiş'ten yeni tahmin geldi.



Faiz kararı sonrasında ise ons altın yüzde 1’in üzerinde değer kazanarak 1971 doların üzerinde çıkmış oldu. Altının gram fiyatı ise serbest piyasada tekrar psikolojik sınır olan 1.200 lirayı aşarken, şu sıralar 1.205 liradan değerleniyor.

İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN TAHMİNİ

Faiz kararının ardından altın fiyatlarına ilişkin birtakım değerlendirmede Ekonomist İslam Memiş, “Fed sonrası altın ve gümüş fiyatlarında sınırlı yükseliş meydana geldi. Fed’in 25 bp faiz artırımı piyasalarca satın alınmıştı. Fed’in faiz kararını 1.950 dolar seviyesinde bekleyen ons 1.978 dolara çıkmış oldu. Fakat Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından 1.960 dolara geriledi. Temkinli bekleyişini sürdürenler, yeni pozisyon için karar veremediklerini tahmin ediyorum. Asıl fiyatlamalar yarın gelebilir” dedi.

Fed faiz kararı sonrası İslam Memiş’ten yeni altın tahmini geldi! “Satış için acele etmeyin”

“Teknik olarak 1.917-1.990 aralığını izleyeceğim. Bu bant aralıkları düşüş veya yükselişin devamı için önemli” diyen finans ekonomisti, “Gram altının serbest piyasalarda 1.236 liraya yükseldiğine şahit olduk. Ons altında yaşanan gerileme gram altında da düşmesine sebep oldu. Gram altın da 1.180-1.280 lira aralığını izleyeceğim. Düşüşler alım fırsatı, zira daimi olmaz. 2023 için 1.450-1.550 lira öngörüm sürüyor” şeklinde konuştu.

YATIRIMCIYA 'SATIŞ' UYARISI

Gümüşün ons fiyatının 23 dolara yükseldiğinin altını çizen Memiş, “Üzerinde kalıcı olması durumda hedef 26 dolar. Gümüş fiyatlarında yükselişin süreceğini söyleyebilirim. Kısa vadeli geri çekilmeler daimi değildir. Hiçbir yatırımcı satış için acele etmemeli” dedi.

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu! Zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak?

En düşük emekli maaşı 7.500 TL oldu! Asgari ücrete de zam gelecek mi? Bakan Bilgin resmen duyurdu!

Ziraat Bankası tüm müşterilerine hayati bir duyuru yaptı! Paranız yanabilir! Acil bakın!

Geri Dön