16 / 05 / 2024

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışın azalması, kiraların da yükselmeye devam etmesi sonrasında gayrimenkulde amortisman sürelerinin düşmeye başladığını söyledi.



 
Amortisman Süreleri Yatırımcı Açısından Önemli

Yaptığı açıklamada gayrimenkul tercihlerinde yatırımcılar açısından amortisman süresinin önemli bir kriter olduğunu kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Konutlarda yeni düşmeye başlayan amortisman süreleri özellikle ticari gayrimenkullerde 16-18 sene aralığında diyebiliriz. Taşınmazların değeri, kiracının kurumsal olup olmadığı, kiranın rayiç durumu gibi pek çok kritere göre değerlendirme yapılması gerekiyor” dedi.  
 

Gayrimenkulde amortisman süreleri düşüyor!

Konut Fiyat Endeksi Reelde Düşüyor

 

Yaptığı açıklamada Merkez Bankası Konut Fiyat Endeksi’nin, Mayıs'ta aylık yüzde 3,6 ve yıllık yüzde 103,6 artışla 877,9 seviyesinde gerçekleştiğini dile getiren Hakan Özelmacıklı, “2023 yılı Mayıs ayında KFE, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 103,6, reel olarak da yüzde 45 oranında artış gösterdi. Reel artışlarda önemli bir düşüş olduğunu söyleyebiliriz. Örnek vermek gerekirse, reel artışlar Ocak'ta yüzde 59,1 iken son aylarda yüzde 45 seviyelerine kadar bir geriledi” dedi.

Kira krizi satılık konut sayısını artırdı!

Asgari ücret için 6 ay boyunca destek ödenecek! 2023 asgari ücret desteğinden kimler faydalanacak?

9 bankada peş peşe büyük deprem! Yapı Kredi, İş, Akbank


Geri Dön