02 / 05 / 2024

Geri ödemeden 250 bin lira sizin olabilir! Sadece başvuru yapmanız gerekiyor! Bu fırsatı kaçırmayın

Geri ödemeden 250 bin lira sizin olabilir! Sadece başvuru yapmanız gerekiyor! Bu fırsatı kaçırmayın

KOSGEB birçok mesleği içene alan Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı kapsamı dahilinde 250 bin Türk Lirası’na kadar geri ödemesiz destek verecek. İşte detaylar…



Ön başvurusu kabul edilen işletme alanları arasında, gramofon tamircisi, ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri yapan vatandaşlar da yer almakta.

KOSGEB aracılığı ile ele alınacak olan program, Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı olarak isimlendiriliyor. Program ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'ne şimdiye kadar başvuruda bulunan 800 tane işletmeden 602 tanesinin ön başvurusu kabul görmüş olduğu açıklandı. Programdan faydalanmak isteyenler, 30 Eylül 2022’ye kadar KOSGEB veri tabanına kayıt sağlayabilecekler.

GERİ ÖDEMESİZ 250 BİN TÜRK LİRASI

Destek programı ile birlikte özel olarak usta  -çırak ilişkisini güçlendirme ilk plandayken bu kapsam dahilinde yeni personel istihdam eden işletmelere 250 bin Türk Lirası’na kadar geri ödemesiz destek verilecek.

Projeye ile ilgili olarak işbirliği protokolü, 24 Haziran'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy imzalamıştı.

Ön başvuruda 31 farklı geleneksel olan meslekten işletme devam ederken bu meslekler arasında ise seramik çömlek - çini, ahşap işleri, bıçakçılık, bakırcılık, deri işleri, çalgı yapımcılığı, dokumacılık gibi meslekler ön plana çıktı. Ayrıca; şapka imalatı, gramofon tamirciliği, at arabası/fayton imalatı gibi mesleklerden de başvuru geldi.

Geri ödemeden 250 bin lira sizin olabilir! Sadece başvuru yapmanız gerekiyor! Bu fırsatı kaçırmayın

İşte karşınızda gram altının yıl sonu fiyatı! Hepsi yalan tek gerçek bu! Bu haber okunmadan altın alınmaz

Akaryakıtta fırtınalar kopuyor! Benzine ve motorine zam mı var? Opet, BP, Total, PO, Shell 2 Eylül fiyat listesi

Her çalışanın dikkatine! SGK bordronuzda bu harfler var mı? Varsa yandınız! Emeklilik hakkınız gitmiş olabilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön