14 / 05 / 2024

Gram Altın 1000 lirayı geçerken altın yatırımcısının gözü kulağı açıklanacak bu kararda! Altın almayı düşünenler dikkat

Gram Altın 1000 lirayı geçerken altın yatırımcısının gözü kulağı açıklanacak bu kararda! Altın almayı düşünenler dikkat

Uzun bir aranın altından gram altın 1000 lirayı geçti. Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan altın fiyatları ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.



“ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaştırma yolunu değerlendirmeye devam etmesiyle birlikte Hazine getirilerinin arttığı görülmektedir” diyen Erkan, “Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ilk aşamalarında jeopolitik risk algısı ve genel emtia dalgası fiyatlamalar açısından altın konusunda pozitifti; ancak o dönemki zirveden ons bazında yaklaşık yüzde 10'luk gerileme söz konusu. Yüksek enflasyonu kontrol etmek için Fed'in faiz artırımlarının dünyanın en büyük ekonomisinde resesyona yol açıp açmayacağı konusu da değerlendirme aşamasında” ifadelerini kullandı.

Gram Altın 1000 lirayı geçerken altın yatırımcısının gözü kulağı açıklanacak bu kararda! Altın almayı düşünenler dikkat

“Geçen haftaki veriler, ABD ekonomisinin yüksek faiz oranları karşısında sağlam kaldığını gösterdi” diyen Erkan şu sözlerle devam etti: “Bu nedenle piyasa Fed'in faiz artırım silsilesine daha fazla ağırlık vermeye başladı. Reel faiz oranları ve tahvil faizlerindeki hareket yukarı devam edecekse, fiyatlar muhtemelen baskılanabilir.”

EDİTÖR NOTU: Bu haber 8 Haziran 2022 tarihinde saat 02.00’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,84 Türk Lirası, euro 18,07 Türk Lirası, altının gramı ise 1003 Türk Lirası değerinde.

Araç sahiplerini gece gece uykusundan uyandıran büyük akaryakıt zammı! Bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak

Milyonlarca sağlık çalışanı gözünüz aydın! İşte maaş ve çalışma koşullarıyla ilgili iyileştirme teklifinin tüm detayları

Doları adım adım bilen ekonomist Selçuk Geçer doların ne zaman patlayacağını açıkladı! Türkiye'den herkes kaçar

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön