26 / 07 / 2024

Gram altın 4 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Cüzdanını alan hemen kuyumcuya koşacak!

Gram altın 4 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Cüzdanını alan hemen kuyumcuya koşacak!

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte altın fiyatları belirsizlik içinde dalgalanmaya devam ediyor. Analistler, seçim sonrasında altın fiyatlarında yükseliş beklentisi taşıyor. İşte ayrıntılar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Seçim süreci boyunca altın fiyatlarında ani hareketlilikler yaşandığı için belirsizlikler ortaya çıktı. Altın fiyatlarının seçim sonuçlarına bağlı olarak nasıl hareket edeceği belirsizlik taşıyor. Son zamanlarda, seçim öncesindeki belirsizlikler altın piyasasını oldukça etkiledi ve aynı gün içinde farklı yükselişler ve düşüşler görüldü. Ancak şu anda altın piyasası normale dönmeye başladı. Belirsizliğin yüzde 50'si, hükümetin değişip değişmeyeceğine bağlıydı ve bu durum piyasada ciddi sorunlara neden oldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla birlikte yaşanan belirsizlik yüzde 25'e düştü.

Seçim sonrasında altını etkileyebilecek belirsizlik, güvenilir bir ortamın oluşup oluşmayacağı konusundadır. Gerçekçi bir analiz yapmak gerekirse, altın gram fiyatının aslında 1.500 TL'nin üzerinde olması beklenirdi ve mevcut durumda bir miktar geride olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle, vatandaşlara uzun vadeli düşünerek altına yatırım yapmalarını öneriyoruz. Gram altın genellikle belirli bir seviyede dalgalanır, bu yüzden aşırı düşüşler beklememek mantıklı olacaktır. Ancak, eğer bir hükümet değişikliği gerçekleşirse, altın riskli bölgelere yönelebilir. Güvenilir bir ortamın ne zaman oluşacağına dair belirsizlik, altın fiyatlarını oldukça etkileyebilir.

ABD borç kriziyle ilgili sorunlar küresel piyasaları etkilemeye devam ediyor ve altın gibi varlıklara baskı uyguluyor. Dolar endeksinin yükselmesinin ardından ons altın kritik seviyelerin altına geriledi. 


Geri Dön