16 / 05 / 2024

Gram altında şoke eden tahmin! Bekleyen bin pişman olur: Şimdiden alın!

Gram altında şoke eden tahmin! Bekleyen bin pişman olur: Şimdiden alın!

Hem ons altın hem de gram altın fiyatları dün düşüş oldu. Altın yatırımı olanlar düşüş sonrasında fiyat tahmin araştırmasına girerken Alman Commerzbank’tan altının ons fiyatı için 2022 ve 2023 yıllarına dair yeni bir değerlendirme yapıldı.



Altının yükselen faiz oranları ve ABD dolarındaki artan ivme karşısında zorlanmasına rağmen, Commerzbank değerli metal analisti Carsten Fritsch, mevcut ortamda fiyat hareketinin beklenenden çok daha iyi olduğunu ifade ederek, "Yatırımcıların hayal kırıklığına rağmen, altının bu yıl diğer varlık sınıflarına kıyasla hala en iyi performansı gösterdiği unutulmamalı" diye konuştu.

ALMAN BANKA YIL SONU ALTIN TAHMİNİNİ DÜŞÜRDÜ
Alman bankası altın piyasasında bir miktar dirençli güç görse de, yılın geri kalanı için altın fiyat tahminlerini düşürmeye devam etmekte. Commerzbank, 2022 yıl sonu için altın fiyatı tahminini 1800 dolar/ons seviyesine düşürdü. Fritsch, "Kısa vadede altın yeniden baskı altına girebilir çünkü ABD Merkez Bankası yıl sonuna kadar faiz oranlarını daha da yükseltme ihtimali var dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön