05 / 05 / 2024

Gübre fiyatlarında akıl almaz artış! Çiftçiye söylenen fiyat şaşkınlık yarattı

Gübre fiyatlarında akıl almaz artış! Çiftçiye söylenen fiyat şaşkınlık yarattı

Yıllık bazda en yüksek artış gübrede oldu, Gübre fiyatlarındaki artış yüzde 400'ü buldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Karadeniz'de yerli gübre üretmek için tesisler kurulacağını söylese de bu gübreler en erken 2023 yılı sonunda üretilecek.



İTHAL EDİLEN GÜBRE ÇİFTÇİYE KAÇ LİRADAN SATILDI? 

Üre gübresi Nisan ayında ortalama 687 dolar/ton fiyattan ithal edilirken, aynı ay içinde üre gübresinin fiyatı 9 bin liradan 14 bin liraya kadar çıkmıştı. Gübre firmaları, 4 Mart’ta yaptıkları zam ile üre gübresinin fiyatını önce 9 bin liradan 11 bin 500 liraya çıkarken, 11 Mart’ta yapılan ikinci zamla 12 bin 500 liraya, 12 Mart’ta yapılan zamla 13 bin liraya, 14 Mart’ta yapılan zamla da üre gübresinin fiyatı 14 bin 850 liraya kadar çıkmıştı. Gübretaş üre gübresine 17 Mart’ta zam yaparken, fiyatı 11 bin 735 liradan 12 bin 600 liraya çıkarmış, iki gün sonra da Tarım Kredi Kooperatifleri üre gübresine zam yaparak 9 bin 200 liradan 13 bin liraya yükseltmişti. 

ÜRE GÜBRESİ İTHALATI 110 DOLAR UCUZLADI İÇERİDE SATIŞ FİYATI 5 BİN LİRA ZAMLANDI!

Görüleceği üzere üre gübresi Mart ayında Ocak ve Şubat aylarına göre tonda 110 dolar daha ucuz ithal edilmesine rağmen, Nisan ayında Rusya ve Ukrayna savaşı bahane edilerek üre gübresi çiftçiye tonuna 5 bin lira zamla 9 bin liradan 14 bin liraya çıkarıldı.

Çiftçi haberi FOX Haber sunucusu Selçuk Tepeli'nin tepesini artırdı! Canlı yayında bardak fırlattı

TOKİ'den ucuz konut almak için hesap yapanlara kötü haber geldi! Fiyatlara büyük zam geldi

Yüksek kiralara karşı hükümet harekete geçti! Ev sahiplerinin elini kolunu bağlayacak yasal düzenleme geliyor

Milyonların beklediği TOKİ'den ucuz ve indirimli konut projesinin tarihi belli oldu! İl il açıklandı

 TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika iptali! 'Bir ihtimal kalacak' diyerek açıkladı

Emekli maaş zammı asgari ücret artışı ve 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası hükümetten bomba adım


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön