29 / 04 / 2024

Güldür Güldür'ün aşırı zam skeci izlenme rekoru kırdı: Niye biz marul yemiyor muyuz?

Güldür Güldür'ün aşırı zam skeci izlenme rekoru kırdı: Niye biz marul yemiyor muyuz?

Türkiye'de çarşı pazarda aşırı artan fiyatlar Show TV'de yayınlanan Güldür Güldür Show'un espiri konusu oldu. Güldür Güldür ekibinin aşırı zam skeci izlenme rekoru kırdı



Merkez Bankası Para Politikası Kurulu gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki aşırı zamların nedenlerini küresel arz şokları olarak açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, "Mart ayında ABD doları cinsinden FAO uluslararası gıda fiyat endeksinde yüzde 12,64 ile tüm zamanların en yüksek artışı kaydedilmiştir. Söz konusu artışı tahıl, bitkisel yağ ve et fiyatları sürüklerken, şeker ve süt ürünleri de önemli ölçüde yükselmiştir." ifadelerine yer verdi.

AŞIRI ZAMLI FİYATLAR GÜLDÜR GÜLDÜR EKİBİNE MALZEME OLDU

Mart ayında yıllık üretici enflasyonu başta enerji olmak üzere tüm alt gruplarda tarihi seviyelere yükseldi. Enerji fiyatlarında ulaşılan yüksek seviyelerin olumsuz yansımaları, rafine petrol ürünleri, inşaat ile bağlantılı ürünler, metaller, elektrik-gaz üretimi ile dağıtımı, temel eczacılık, tütün ve gıda ürünlerinin etiket fiyatlarına yüksek şekilde yansıdı. Çarşı pazarda sebze ve meyve fiyatları kilogramda 50-60 liraları gördü.

Güldür Güldür ün aşırı zam skeci izlenme rekoru kırdı: Niye biz marul yemiyor muyuz?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön