05 / 05 / 2024

1 nisan 2017de yürürlüğe girecek düzenlemeler

1 nisan 2017de yürürlüğe girecek düzenlemeler

Tüm dünyada herkesin birbirine şaka yaptığı gün olarak da bilinen ‘1 Nisan’ın bu yıl Türkiye için önemi farklı. Yabancılara indirimli konut satışıyla ilgili yapılacak düzenleme 1 Nisan’dan itibaren uygulamaya girecek.

İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri fiyatı resmen fırladı! 1 Nisan 2024 demir fiyatları

İnşaat demiri fiyatlarına zam geldi. Gelen zamların etkisiyle 1 ton demirin fiyatı adeta fırladı. İnşaat demiri fiyatları ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 1 Nisan 2024 demir fiyat listesi.

Emlak Konut GYO hisseleri düştü! Yabancılar satıyor: Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024!

Emlak Konut GYO hisselerinde bu sabah yüzde 9'a yakın gerileme yaşandı. Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024! 

1 Nisan 2024 harem altın fiyatları: Ata lira bugün ne kadar? Gram altın kaç lira? Güncel altın fiyatları 

Seçimin ardından gözler altın fiyatlarına çevrildi. Milyonlarca kişi altın fiyatlarının yükselişe devam edip etmeyeceğini merak ediyor. İşte 1 Nisan 2024 harem altın fiyatları. 

Hazır betona yarından itibaren yüzde 30 zam geliyor: Betonculardan 1 Nisan şakası gibi zam!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi X hesabından beton fiyatları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve yarından itibaren yüzde 30 zam geleceğine dikkat çekti. İşte o paylşaım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kredi kartı kullananlar ters köşe olacak! Kota geliyor! 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor! 

Enflasyon ile baş edemeyen ve geçim  derdinde olan vatandaşlar kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanımları her geçen gün artmaya başladı. Hal böyle olunca bankalardan hamle geldi. 1 Nisan'dan itibaren resmen değişiyor...

KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler'in 1. etabı tamamlandı! Teslim takvimi 1 Nisan'da açıklanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından Pendik Çamçeşme'de inşa edilen Pendik Arkatlı Evler projesinin 1. etabı tamamlandı. Projenin teslim takvimi 1 Nisan tarihinde KİPTAŞ'ın resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

MEB açıkladı! 1 Nisan'da okullar tatil mi?

31 Mart Pazar günü seçimlerde oy kullanılacak sandıkların okullara kurulacak olması ve oy sayma işlemlerinin yapılacak olması nedeni ile 1 Nisan 2024'de okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Konu ile ilgili yapılan açıklama kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi açıklama yapıldı.

Emlak beyannamesinde son gün 1 Nisan! Kira geliri elde edenler dikkat! Unutanlara kira bedelinin yüzde 5'i kadar ceza!

Türkiye genelinde 7 milyona yakın kira geliri elde eden mükellef bulunuyor. 2023 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin beyanı ve ilk taksitlerinin ödemesi için son tarih ise 1 Nisan olarak belirtildi. Kira geliri elde edenler dikkat...

Fi Yapı'dan son dakika açıklaması geldi! Fi Side Bahçeşehir'in inşaatı 1 Nisan'da başlıyor!

Fi Yapı, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Fi Side Bahçeşehir projesinin inşaatının 1 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu. İşte Fi Yapı tarafından yapılan o açıklama...

Geçen yıl evini satanlar dikkat! 1 Nisan'a kadar bunu yapmayana ceza var!

2023'te evini satanların 1 Nisan 2024 tarihine kadar elde ettikleri kazancı beyan etmeleri gerekiyor.  İşte o beyan ile ilgili ayrıntılar... 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 1 Nisan 2024 müjdesi! Hesaplara işte tam bu kadar yatırılacak, kaçırmayın!

Milyonlarca SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklisine resmen 1 Nisan 2024 müjdesi geldi. Emekli emekli bayram ikramiyelerinin Ramazan bayramından önceki hafta olan 1 Nisan - 5 Nisan arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Ev sahipleri dikkat! Son tarih 1 Nisan!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira geliri beyanı için son tarih 1 Nisan 2024 olarak açıklandı. Peki, kira geliri beyan edilmediğinde ne olur, kira gelirini beyan etmemenin cezası var mı?

Carrefoursa'dan Samsung Galaxy A73`e karşı konulamaz indirim! 1 Nisan şakası gibi ama gerçek! Stoklar tükenmek üzere! 

Carrefoursa'dan havalara uçuran son dakika müjdesi verildi! Dev market, Samsung Galaxy A73'te önemli indirimlere imza attı. İndirimi duyanlar 1 Nisan şakası sandı ancak tamamen gerçek. 

1 nisan 2017de yürürlüğe girecek düzenlemeler Haberi

1 nisan 2017de yürürlüğe girecek düzenlemeler

BU yıl 1 Nisan, birçok kesim için yeni dönemin başlangıcı olacak. Yabancılara indirimli konut satışı, genel sağlık sigortasında yeni dönem, otomatik bireysel emeklilikte kamu uygulaması 1 Nisan itibariyle başlayacak. Sigortasız işçi çalıştıranlar da 1 Nisan itibariyle teşviklerden yararlanabilecek. İşte ekonomide nisan ayı başı itibariyle uygulamaya girecek konut düzenlemesi..


YABANCIYA KDV’SİZ KONUT

Yabancılar ile 6 aydan daha fazla yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, satış bedelini yurtdışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları işyeri ve konutta KDV ödemeyecek. KDV istisnasından yararlanarak Türkiye’de konut veya iş yeri satın alanlar, bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak, bu konut ve iş yerlerini bir yıl içerisinde satması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil...