08 / 07 / 2024

10 yılda Türkiye\'de 30 şube Jumeirah Grup

10 yılda Türkiye\'de 30 şube Jumeirah Grup

Dubai Şeyhi Al Maktoum yeme-içme sektörüne yatırıma geliyor...

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

Deniz Demir: Türkiye'de konut sahipliği 10 yıldır düşüyor! Eskiden memur ve emekli ikramiyeyle ev alırdı! 

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, Türkiye'de konut sahipliğinin 10 yıldır düzenli olarak düştüğünü belirtti ve memurun da emeklinin de işçinin de konut alamadığını belirtti. İşte Deniz'in o açıklamaları...

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Türkiye'de konut arzının daha farklı bir düzeye çıkması için düğmeye basıldı! 12. Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda!

TBMM Genel Kurulunda 12. Kalkınma Planı üzerinde görüşmeler başladı. Konutta yapılacak çalışmalar da gündemde yer aldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'de konut arzının çok daha farklı bir düzeye çıkmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Türkiye’de 2022 yılında toplam ne kadar otomobil üretildiği belli oldu!

TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye'de 2022 yılında toplam 1,1 milyon otomobil ve 10 milyon buzdolabı üretildiği öğrenildi. Aynı zamanda, üretilen ürünlerden yaptıkları satışların tutarı 8,9 trilyon TL’yi geçti.

KAGİDER: Türkiye'de kadınların yüzde 70'i iş gücünün dışında!

"Türkiye’de Kadınların İş gücüne Katılımı" başlığı ile hazırlanan raporda, kadınların istihdam edildikleri işlerin özelliklerine bakıldığında son on yılda yüksek nitelikli işlerde istihdamın azaldığı, düşük nitelikli işlerde ise arttığı belirtildi.

Türkiye’de tarım kredileri son beş yılda 200 milyar lira arttı!

Türkiye’de tarım kredileri hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Bu yılın ilk çeyreğinde toplam nakdi krediler 391 milyar lirayı buldu. 2021 yılında bu rakam sadece 166 milyar lira olarak kaydedilmişti.

Türkiye'de son 10 yılda yabancılara konut satışı 357 bini geçti! 

Son 10 senede yabancıların Türkiye'de satın aldığı konut sayısı 357 bini geçti. 2012 yılında yabancıların taşınmaz alımının önündeki sınırların kaldırılması ve ardından vatandaşlık verilmesi uygulamasıyla satışlar katlandı. İşte ayrıntılar...

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

İşte Türkiye'de 2022'nin en çok satan otomobilleri! Yeni yılda da gözler bu araçlarda!

2022 yılının tamamında Türkiye'de en çok satan otomobil marka ve modelleri belli oldu.

10 yılda Türkiye\'de 30 şube Jumeirah Grup Haberi

10 yılda Türkiye\'de 30 şube Jumeirah Grup

4 genç girişimciyle BCF adlı şirket kuran Jumeirah Grup, ekimde Urbano ve The Agency'i açacak. Ardından The Noodle House da dahil grubun diğer markaları gelecek. Hedef 10 yılda Türkiye'de 30 şubeye ulaşmak

Son dönemde yerli-yabancı birçok patronun gözü Türkiye'deki yeme-içme sektöründe. Koç Holding, Doğuş Grubu, Katarlı Hospitality Development Company (HDC ) bu sektöre adım atanlardan. Şimdi de pazara Körfez'den yeni bir bir dev daha gelecek. Dubai Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Şeyh Mohammed Rashid Al Maktoum'a ait olan Jumeirah Restaurant Group. Ortadoğu'nun en büyük otel zincirlerinden olan ve bu yıl İstanbul'a Pera Palace'ın işletmesini alarak giren Jumeirah Group restoranlarıyla da iddialı olacağa benziyor. Grubun dünya genelinde 9 farklı markada 150'nin üzerinde restoranı bulunuyor. Jumeirah'ın ekimde Urbano ve The Agency...