29 / 04 / 2024

10 yıllık kiracıların tahliyesi

10 yıllık kiracıların tahliyesi

Kiracılık Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile 10 yılı dolduran kiracılar gerekçesiz bir şekilde kiralanandan çıkarılabiliyor. İşte 10 yıllık kiracıların tahliyesi 2015 şartları...

Eski kiracıya yeni hak!

Borçlar Kanunu kapsamında 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulama ile eski kiracılar gerekçesiz bir şekilde tahliye edilebiliyor. Buna karşın hazırlanan yeni tasarı ile eski kiracıya yeni hak tanınıyor...

10 yıllık kiracıların tahliyesi nasıl istenir?

Geçtiğimiz Temmuz ayında kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanununun 347. maddesinde yer alan 10 yıllık kiracıların tahliyesi yürürlüğe girdi. Buna göre, 10 yıllık kiracıların tahliyesi nasıl istenir?

10 yıllık kiracıların durumu!

Mesken ve işyeri kiracıları için 1 Temmuz 2014 tarihinde yeni bir dönem başlamıştı. 10 yıllık kiracısını çıkarmak isteyen taşınmaz sahipleri, her geçen gün artıyor. Peki bu süreçte 10 yıllık kiracıların durumu nedir?

10 yıllık kiracıların tahliyesi 1 Temmuz 2014 itibarıyla başlıyor!

Borçlar Kanunu madde 347'de yer alan 10 yılı dolduran kiracıların tahliye esasları bugün yürürlüğe girdi. Buna göre 10 yıllık kiracıların tahliyesi 1 Temmuz 2014 itibarıyla başlıyor..

10 yıllık kiracı tahliyeleri yarın başlıyor!

Borçlar Kanunu Madde 347'ye göre ev sahipleri artık 10 yılı dolduran kiracılarını herhangi bir gerekçe koşulu olmadan evden çıkarabilecek. 10 yıllık kiracı tahliyeleri yarın başlıyor...

10 yıllık kiracıların tahliyesi 2 gün sonra başlayacak!

Borçlar Kanununda yer alan 10 yıllık kiracıların tahliye uygulaması 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 2 yıllık süre ile ertelenmişti. 1 Temmuz 2014 tarihi ile bu sürenin sonuna gelindi. 10 yıllık kiracıların tahliyesi 2 gün sonra başlayacak..

10 yıllık kiracıların tahliyesi için son 3 gün!

Borçlar Kanunu gereğince, ev sahipleri haklı bir neden olmadığı sürece kiracısını istediği zaman evden çıkaramıyordu. Ancak gerekçe gösterilmeden yapılabilecek 10 yıllık kiracıların tahliyesi için son 3 gün bulunuyor..

10 yıllık kiracıların tahliyesi için son 2 hafta!

1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan Borçlar Kanunu maddesi gereğince ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını sebep göstermeden tahliye edebilecek. 10 yıllık kiracıların tahliyesi için son 2 hafta...

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

2024 pasaport ücretleri belli oldu! 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu?

2024 yılı pasport ücretleri belli oldu. Peki 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu? İşte güncel pasaport ücretleri...

Kentsel dönüşümde 4.5 yıllık çalışmanın sonuna gelindi! 534 konut teslim ediliyor!

Kocaeli, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Barbaros Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü ve İlimtepe konutları hakkında bilgi verdi. 4.5 yıllık çalışmanın sonuna geldiklerini belirten Başkan Şener, konutların teslimlerinin yapılacağını açıkladı. İşte detaylar...

Ankara Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri 15 yıllık konut sorunlarının çözülmesini istiyor!

Ankara Yenimahalle ilçesi Çiğdemtepe Mahallesi sakinleri, başlatılması için karar alınan ancak hayata geçirilemeyen Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan konutlarının yerine yeni konutların yapılmasını ve senelerdir çözülemeyen altyapı sıkıntılarının da çözülmesini istiyor.

Pasaport ücretleri tek tek açıklandı: 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Pasaport ücretleri için 50 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, pasaport ücretleri tek tek açıklandı. Peki 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Yıllık izin alırken yol izniniz olduğunu biliyor muydunuz? Bu hakkınızı kullanmayı unutmayın!

Yıllık izin kullanacakların bonus bir izin hakkı olarak yol izni de sunuluyor. Yaz tatilinin gelmesiyle pek çok çalışanın yıllık izne ayrılırken bu izni de kullanması büyük fayda sağlayacak. Bu izin sayesinde çalışanların telafi iş yapmalarına gerek yoktur.

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz'dan kiracıların yüzünü güldürecek açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kiracıların rahatlaması ve konut arzının artırılması konusunda kararlı olduklarını belirtti. Kiracıları koruma amacıyla sınırlamalar getirildiğini vurgulayan Yılmaz, konut arzını desteklemek için hızla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Evi olanlara para iadesi müjdesi verildi! 5 yıllık geriye dönük ödemenizi hemen alın!

Evi olan vatandaşlara müjde verildi. 5 yıllık geriye dönük ödemeniz için hemen başvuru yapın. İşte detaylar!

5 yıllık kiracıyı ev sahibi çıkarabilir mi? Kira tahliyesi ne demek?

Kiracılar, oturdukları yani kiraladıkları konutlar üzerindeki haklarını bilmek istiyor. İşte kiracıların merak ettiği detaylar!

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?

Pasaport ücretleri yeni yıla girilmesiyle birlikte sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki “10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?” İşte detaylar!

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu! 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar?

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu. Bu sene  pasaport harç ücretleri bu yıl yüzde 122 oranında artış yaşadı.. Peki, 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar? İşte 2023 pasaport fiyat ücreti...

10 yıllık kiracıların tahliyesi Haberi

10 yıllık kiracıların tahliyesi

10 yıllık kiracıların tahliyesi 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde sözleşme süresiz olma niteliği kazanıyor. Bu halde, kira sözleşmesi haklı gerekçeler olmadan feshedilemiyor.


Mal sahibinin kiracısını feshetmesi için Kanunda belirtilen haklı nedenlerden birinin meydana gelmesi gerekiyor.


Örneğin; Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise sözleşme feshedilebiliyor.


Fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebiliyor. Ancak 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulama ile 10 yılı dolduran kiracılar yukarıdaki gerekçelere gerek duymadan tahliye edilebiliyor.


10...