28 / 07 / 2024

1+1 ve kiralık daire araması

1+1 ve kiralık daire araması

Emlakjet GM Gizem Moral Kunter, TÜİK sonuçlarını ve Emlakjet Temmuz verilerini değerlendirdi. Gizem Moral Kunter, 1+1 ve kiralık daire aramasının yükselişte olduğunu ifade etti. 

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

Yazlık bölgelerdeki satılık ve kiralık konut fiyatları enflasyonun altında kaldı!  

Yazlık bölgelerdeki kiralık ve satılık konut piyasasındaki fiyatlar nominal olarak artarken, birçok beldede reel değişim enflasyonun altında kaldı.

Yeni düzenlemeler satılık ve kiralık ev fiyatlarını yaz sonunda uçuracak! Yeni konut krizi kapıda!

Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili bir son dakika uyarısı yapıldı ve fiyatların uçacağı, yeni konut krizinin de kapıda olduğu belirtildi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? 

Geçtiğimiz günlerde hükümetten "konut arzını artırıp fiyatları ve kiraları düşüreceğiz" açıklaması geldi. Peki konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

70 yıllık binalarda bile 2+1 evlerin kirası 15 bin TL: TOKİ evleri bitse de kiralık sorunu bitmez! 

İzmir’in turistik ilçelerinden Selçuk’ta kira bedelleri son iki senede resmen rekor kırdı. Sektör temsilcileri TOKİ evleri bitse de kiralık sorununun bitmeyeceğini, 2+1 evlerin kirasının 3 bin TL'lerden 15 bin TL'lere yükseldiğini belirtiyor. İşte ayrıntılar...

İnşaat demir fiyatların ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç TL? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün temel malzemeleri arasında yer alan inşaat demir fiyatları araştırılıyor. Bu kapsamda İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları yakından takip ediliyor. 1 ton demir fiyatı ne kadar? 2024 demir fiyat listesi.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Ev almak isteyenler ve kiracılar dikkat! Satılık ve kiralık konutlarda fiyatlar geriliyor

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Ocak'ta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan verilere göre 2024 yılı Ocak ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Ocak ayında konut arayanların yüzde 43’ü kiralık yüzde 57’si satılık konut aradı.

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü artırdı!

Türkiye’nin nüfusu 2023'te yerinde saydı ve yalnızca yüzde 0.01 artarken, İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı. Megakentteki bu azalmada kira ve konut fiyatlarının etkili olduğu belirtiliyor. İşte ayrıntılar..

Başakşehir Belediyesi 5 adet arsayı satıyor! Başakşehir 1. ve 2. Kısım'da KDV'den muaf arsalar! 

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir 1. ve 2. Kısım'da yer alan 5 adet arsayı satıyor. Peki Başakşehir'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

1+1 ve kiralık daire araması Haberi

1+1 ve kiralık daire araması

TÜİK verilerine göre, konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 artarak 123.878 oldu. Emlakjet Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, “7 ayda ise toplam satış adedi sadece yüzde 0,04 azalışla 769.910 adet oldu, satış bir önceki yılın aynı dönemiyle paralel seyretti… İlk satış ve ikinci eldeki satıştaki 7 aylık gerileme ise yüzde 2’nin altında. Bu süreçte faiz yüksekliği nedeniyle ipotekli satışta yaşanan yüzde 18’lik düşüş ise en dramatik düşüş. Temmuz’da bu oran yüzde 21,2” dedi.

Emlakjet Temmuz verilerine göre ise, kiralık daire araması Haziran’a göre yüzde 10,8 artarken mevsimsellik ve ekonomik şartların alıcılar üzerindeki etkisi de gözlemlendi. Satılık dairede Beylikdüzü, kiralık dairede Bahçelievler öne çıkarken, ilk yarıdaki 2+1 ve 3+1 arama trendi, Temmuz’da ulaşılabilir 1+1’e yöneldi....