03 / 05 / 2024

15 kat yönetmeliği

15 kat yönetmeliği

Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Kadıköy’ün bazı bölgelerinde uygulanan 15 kat yönetmeliğinin kentsel dönüşümün önünü tıkayacağını söyledi.

İstanbul Finans Merkezi yönetmeliği yürürlüğe girdi! İşte detaylar…

İstanbul Finans Merkezi (İFM) yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik merkezdeki donatıların işletilmesinden yeni katılımcıların kabulüne ve yönetime kadar birçok detayı kapsıyor.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti! Resmi Gazete'de yayınlandı!

Uzman erbaş yönetmeliği adına değişiklik yapılması ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi. Karar 25942 sayılı Resmi Gazete'de duyuruldu. 15 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yönetmeliğe dair değişiklikler yayınlandı. İşte tüm detaylar…

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

İzmir'in imar yönetmeliği yok!

Ak Parti İzmir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi, canlı yayına katılarak belediye başkanı seçilmesi halinde İzmir'de gerçekleştireceği projeleri anlattı. Zeybekçi, "İzmir'in imar yönetmeliği yok" dedi.

Otopark Yönetmeliği hakkında tüm merak edilenler!

Her daireye bir otopark zorunluluğu getiren 'Otopark Yönetmeliği' 15 Eylül'de yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemenin detayları belli oldu. İşte tüm merak edilenler...

İmar yönetmeliği için sektör temsilcileri ne dedi?

İstanbul Belediyesi, yürürlüğe giren İmar Yönetmeliği ile ilgili ilk adımı attı. Kot farkı olan yerde yapılan inşaatlar kademeli olacak. 8 katlı bir bina önden 5, arkadan 8 kat gözükmeyecek. 3 katı teraslı gibi olacak.

Site yönetmeliği 2017!

Site yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik kapsamında site yönetimi, site yöneticisi, site sakinlerinin hak ve sorumlulukları yer alıyor..

Umut Durbakayım: 15 kat yönetmeliği dönüşümün önünü tıkıyor!

Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Kadıköy’ün bazı bölgelerinde uygulanan 15 kat yönetmeliğinin kentsel dönüşümün önünü tıkayacağını söyledi.

15 soruda AVM yönetmeliği!

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 15 soruda AVM yönetmeliği esasları..

Site kat mülkiyeti yönetmeliği!

Site kat mülkiyeti yönetmeliği olan Toplu Yapılarda Kat Mülkiyeti ve Kat İrtifakı Tesisine Dair Yönetmelik'te konut sitelerinde alınacak kat mülkiyeti esasları yer alıyor. İşte site kat mülkiyeti yönetmeliği metni..

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

LİHKAB Yönetmeliği 2015!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik, LİHKAB Yönetmeliği oluyor. LİHKAB Yönetmeliği 15 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandı. İşte LİHKAB Yönetmeliği..

15 kat yönetmeliği Haberi

15 kat yönetmeliği

İstanbul’un kentsel dönüşüm çalışmalarının en yoğun yaşandığı bölgelerinden Kadıköy’de, dönüşüm çalışmalarıyla beraber bölgede yaşayan vatandaşların ve müteahhitlerin sıkıntıları da devam ediyor. Suadiye’de yüksek katlı binaları yeniden dönüştürmek isteyen müteahhitler bölgede uygulanacak olan 15 kat yükseklik sınırından dolayı yüksek katlı projelere sıcak bakamıyor. Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, “19 katlı bir bina kentsel dönüşüme girecek. Müteahhidin payını bir kenara bırakın, o 4 kat ne olacak? Denilecek ki arsası geniştir, geniş oturumu olsun, katta 2 daire değil de 3 daire olsun. Bu demek oluyor ki bazı daireleri mevcut konumundan farklı yerlere yerleştireceksiniz. Senelerce insanlar o katta o manzarada yaşamış. Bunu kimse kabul etmez, bu karara mutlaka itiraz edilecektir” dedi.


‘BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ’ 


Kadıköy’ün bazı bölgeleri için uygulanacak olan 15 kat yönetmeliğinin, birçok...