20 / 05 / 2024

18 senelik kira bedeli

18 senelik kira bedeli

Garanti Mortgage'in katkıları ile Reıdın tarafindan 7 ilde yapılan araştırmaya göre Ocak ayı itibari ile ikinci el konutlar ele alındığında Türkiye'de bir dairenin fiyatı 17,8 sene (214 ay) ödenen kiraya denk olduğu belirlendi.

Konut sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok detay! Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Kira geliri beyanı mülk sahiplerinin senelik olarak devlete ödemekle zorunlu oldukları vergi beyanı. Peki kira geliri beyan edilmezse ne olur? 

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle emekli ev sahipleri 15-18 bin TL'lik evlerinden 2-3 bin TL kira alıyor!

Mağdur ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamıyor. 15-18 bin TL'lik evler, 2-3 bin TL'ye kiralanıyor. Emekliler de düşük kalan kira bedellerine tepkili. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş,, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...

Kira uyarlama davasında kriterler neler? Mahkeme 4 bin TL'lik kirayı 18 bin TL'ye yükseltti!

Ev sahipleri, evlerinin rayiç bedelinin belirlenmesi için mahkeme yoluna başvuruyor ve kira uyarlama davalarında bu nedenle artış yaşanıyor. Peki kira uyarlama davalarında mahkemelerin kriterleri neler? İşte ayrıntılar...

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!

Konut kira fiyatları gündemden düşmüyor.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira fiyatlarının düştüğünü söylese de sektör mensupları kiralarda düşüşün olmadığını sadece yavaşladığını ve yurttaşların gelirlerinin yarısını kiraya verdiğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Erdoğan, kira fiyatları konusunda bir konut sahibine "Sende vicdan var mı?" diye sormuştu. Buna rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracılarına yedi kat zam dayattığı ortaya çıktı. Vatandaşlara "Kira tutarını 18 bin lira olarak belirlenmiştir” yazısı gönderildi.

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar senelik yaptıkları, kira sözleşmesine dair bazı detayları merak etmektedir. İşte kira kontratına dair araştırılanlar!

Organize Sanayi Bölgeleri senelik ortalama kira artış oranı yüzde 111’e fırladı!

Adana, yıllık kira artış oranları açısından yüzde 189'luk bir artışla ilk sırada yer alırken, İzmir yüzde 176'lık artış oranıyla ikinci sırayı aldı. Manisa ise yüzde 175'lik bir artış oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Bu oranı duyan gözlerine inanamadı! İşte bir senelik kira zam oranları 

İş yerlerine özel uygulanacak zam oranları merak ediliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun beyan ettiği TÜFE'nin 1 senelik ortalamasına göre hesaplanan kira zam oranı, Mart enflasyonunun açıklanmasıyla yüzde 70.20 seviyesinde oldu.

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

18 ay boyunca hesaplara 3.500 lira yatacak! Bakanlık peş peşe açıkladı! Başvurana her ay veriliyor! İl il tam liste...

Kentsel dönüşüm kira yardımları ile ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. 18 ay boyunca hesaplara 3.500 lira yatacak! Bakanlık peş peşe açıkladı! Başvurana her ay veriliyor! İl il tam liste...

 Kiracılar dikkat! Kira oranları dudak uçuklattı

TÜİK'in açıkladığı bilgilere göre, enflasonun yüzde 1,18 artışa geçmiş olması kira fiyatlarına da etki etti. İşyeri ve ofislerin kira oranı da, 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanıyor. Buna göre işyeri ve ofislere ocak döneminde en fazla yüzde 72,31 kira zammı yapılabilecek

Bakanlık peş peşe duyurdu! Hesaplara 18 ay boyunca tam 1.500 TL yatacak! Sakın kaçırmayın!

Bakanlık peş peşe duyurdu... Hesaplara tam 18 ay boyunca 1.500 TL yatacak! Sakın kaçırmayın... İşte 18 ay boyunca düzenli olarak yatırılacak olacak kira yardımı ile ilgili detaylar...

18 senelik kira bedeli Haberi

18 senelik kira bedeli

Garanti Mortgage'in katkıları ile Reıdın tarafindan 7 ilde yapılan araştırmaya göre Ocak ayı itibari ile ikinci el konutlar ele alındığında Türkiye'de bir dairenin fiyatı 17,8 sene (214 ay) ödenen kiraya denk iken, İstanbul'da bu müddet 17,7 sene (212 ay) olarak ölçülüyor. Diğer yandan daire fiyatı İzmir'de 18,7 senede (224 ay); Ankara'da ise 18,5 senede (222 ay) kiraya bedel. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'nin rakamlarından yararlanılan araştırmaya göre Ocak ayı itibari ile ikinci el konutlarda senelik brüt kira getirilerinde Türkiye ortalaması yüzde 5,77. Bu oran .Ankara için yüzde 5,53; İstanbul için yüzde 5,81; İzmir için yüzde 5,49. Reıdın'ın endekslerinde satılık ve kiralık konut fiyatlarına değiniliyor. Endeksler ve saptamalar ise, "Ocak ajanda Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksinde...