25 / 12 / 2024

1939 yılında İnönü Stadyumu

1939 yılında İnönü Stadyumu

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Dolmabahçe'de inşa edilecek stadyum için bir müsabaka açmayı düşünmüşse de bu fikirden vazgeçmiş. Stadyum planı, İtalyan Mimar Vietti Violi'ye havale edilmiş.

1942 yılında çimento fiyatları tavan yapmış! 1 torba çimento 38 liraya kadar yükselmiş!

1942 yılında İnşaat sektöründe çimento krizi ortaya çıkmış. İnşaat şirketleri ihtiyaç fazlası aldıkları çimentoyu borsa çıkarmış ve yüksek fiyatlardan satmaya başlamışlar.

1952 yılında çimento karaborsaya düşmüş!

1952 yılında İnşaat mevsimi olmasına rağmen, ev ve diğer inşaat sahiplerine çimento şirketleri tarafından çimento satışı yapılmamış ve çimento karaborsası yine başlamış.

1939 yılında Mecidiyeköy'e yapılacak hastane, villa sahiplerini telaşlandırmış! Villalar elden gidiyor...

1939 yılında Mecidiyeköy'e yapılması planlanan yeni hastane binası villa sahiplerini telaşlandırdı. Hastane binasının büyük olmasından dolayı, civardaki villaların istimlak edilmesine karar verilmiş

1939 yılında çimentonun yeni fiyatı 15 TL olmuş!

1939 yılında çimentonun yeni fiyatı belirlenmiş. Buna göre çimentonun nakliye dahil fiyatı 15 TL olarak belirlenmiş. 

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

1939 yılında Milli Emlak'a ait arsaların satılması yasaklanmış!

1939 yılında Milli Emlak'a da ait olduğu bilinen arsaların satılmamasına karar verilmiş. 

Pamuktan ev olur mu? Olmaz demeyin! 1939 yılında Amerika bunu da planlamış!

1939 yılında, Amerika'da her sene ihtiyaçtan fazla pamuk yetiştirilmesi mühendisleri harekete geçirmiş.

1939 yılında Maraş'a Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış!

Kahramanmaraş'a 1939 yılında Yiğitler Bulvarı, köprü ve sinema binası yapılmış.

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

Kastamonu Taşköprü'ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Kastamonu Taşköprü'de 1939 yılında yeni kamu binalarının inşası için çalışmalar başlatılmış. Bu binalar arasında Hükümet Konağı, Halk Evi ve Belediye binası yer almış...

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

1939 yılında Taksim Meydanı tanzim edilecek!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planına göre Taksim Meydanı'nı tanzim etmeye karar vermiş. Hazırlanan projeye göre, Taksim Meydanı 85 metre daha genişleyecekmiş ve abide meydanın ortasına konulacakmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu Haberi

1939 yılında İnönü Stadyumu

 


Yeni stadyum


Planın yapılması Vietti Violi'ye havale edilecek


  Belediye, Dolmabahçe'de yapılacak stadyum için beynelmilel bir müsabaka açmayı düşünmüştü. Fakat stadyumun bir an evvel tesisi arzu edildiğinden bu fikirden vazgeçilmiştir. Müsabaka hem zamanı, hem de masrafı istilzam etmektedir. Bunun için Ankara ve Manisa ile daha başka vilayetlerin stadlarını yapan B. Vietti Violi'ye bu işin havalesi muvafık görülmüştür. Esasen B. Violi evvelce belediyeye biri Dolmabahçe, diğeri de Yenibahçe için iki plan vermiştir.

  Dolmabahçe planı bu işe esas ittihaz edilecektir. Ancak bu planın üzerinde lüzumlu görülen noktalar etrafında bazı tadilat yapılması zaruri görüldüğünden Vali şehrimizdeki sporcuların da iştirakiyle bir toplantı yapacak ve...