29 / 04 / 2024

1966 yılında Bakırköy

1966 yılında Bakırköy

1966 yılında Bakırköy'de yoksul, kimsesiz çocuklar için Kimsesiz Çocuklar Sitesi kurulacakmış. Bu iş için il bütçesine 2 milyon liralık ödenek konmuş. 600 kişilik tasarlanan site planı bin kişiye çıkarılacakmış.

Bakırköy - Kirazlı Metro hattı yarın açılıyor! Beklenen gün geldi! İstanbullular yeni metro hattına kavuşuyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul'un ulaşım sorununa çare olacak  Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı’nda çalışmalar sona erdi. Metronun açılış yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un yeni metrosu için tarihi verdi. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılacak. Peki Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı hangi duraklardan geçecek? İşte detaylar... 

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İBB ve Bakırköy Kaymakamlığı arasında 135.3 milyon TL'lik arsa takası!

İBB, Bakırköy Kaymakamlığı ile arsa takası yapacak ve Bakırköy Meydanı’nı büyütecek. İBB, Bakırköy Meydanı’ndaki araziye karşılık, Bakırköy Adliyesi’nin yanındaki meydanı verecek.

Cafe İtaliano 10 yeni şube açacak!

İlk şubesini 2003 yılında Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi'nde açan Cafe italiano, bu yıl sonuna kadar 10 yeni şube açmayı hedefliyor... 

Bakırköy-Beylikdüzü Metrosu imar planı tadilatı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Bakırköy - Beylikdüzü Raylı Sistem Hattı ( Sefaköy - Avcılar - Beylikdüzü - Tüyap ) Revize Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli 26.02.2018 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nda son durum!

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın inşaatı devam ediyor. Kirazlı-Bakırköy arasını 13,5 dakikaya indirecek olan metro hattının 2021 yılında açılması planlanıyor.

Bakırköy City satılık daire fiyatları!

Bakırköy City satılık daire fiyatları 1 milyon 300 bin TL'den başlıyor. Bakırköy City projesi

Bakırköy City satılık ev fiyatları!

Toplam 163 daire ve 33 cadde mağazasından oluşan Bakırköy City satılık ev fiyatları metrekare birim bazında 10 bin TL'den başlangıç gösteriliyor.

Beyaz İnşaat Bakırköy City fiyat!

Beyaz İnşaat Bakırköy City projesinde metrekare birim fiyatı 10 bin TL'den başlıyor. Bakırköy City projesi bu yıl Haziran'da teslim ediliyor...

Bakırköy City projesinde teslimler Haziran'da!

Bakırköy City projesinde teslimler bu yıl Haziran'da yapılıyor. Bakırköy City'de metrekare birim fiyatı 10 bin TL'den başlıyor...

Sıfır konutta en yüksek fiyat artışı Üsküdar ve Bakırköy'de!

TSKB Gayrimenkul'ün raporuna göre, İstanbul'da son bir yılda markalı sıfır konutlarda en yüksek değer artışı yaklaşık yüzde 33 ile Üsküdar'da görülürken, Bakırköy'de ortalama yüzde 32, Ataşehir ve Zeytinburnu'nda ise yüzde 25 artış yaşandı.

Bülent Kerimoğlu: Bakırköy'de kentsel dönüşüm ötelenemez!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Kartaltepe Mahallesi Buhar Sokak’ta kahvaltı sofrasında Bakırköylülerle bir araya geldi. Kerimoğlu, ilçedeki kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu.

1966 yılında Bakırköy Haberi

1966 yılında Bakırköy

Bakırköy'de kimsesiz - yoksul çocuklar için site kurulacak


  İstanbul Valiliği, yoksul çocuklara kanun gereğince yükümlü olduğu yüzdelerin Belediye bütçesinin darlığı dolayısıyla tahsil edememekte idi. Vali, Belediye Hesap İşleri Müdürü ve diğer ilgililerle görüşmüş ve Yoksulları Koruma Derneği'nin zor durumda bulunduğunu belirterek bir miktar avans verilmiştir. Görüşmeler sonunda 250 bin liralık yardım çeki alınmıştır. Bu para ile yoksul çocuklara bir müddetten beri yapılamayan gıda ve çeşitli yardımlar sağlanacaktır.

  Diğer taraftan Bakırköy'de kurulacak olan Kimsesiz Çocuklar Sitesi için il bütçesine 2 milyon liralık ödenek konmuştur. Bu para çeşitli tesislere sarf edilecektir. Halen 600 kişilk yapılması tasarlanan site teşkilatı plan değişimiyle bin kişiye çıkarılacaktır.


(1966 yılında Reşat Altın 157 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 1 Şubat 1966



Abdullah Kutalmış...