13 / 05 / 2024

1978 yılında Kurbağalıdere

1978 yılında Kurbağalıdere

1978 yılında Kurbağalıdere lağım deresi haline gelmiş. Kaynağının bulunduğu Örnek Mahallesi'nden itibaren Hasanpaşa, Fikirtepe, Söğütlüçeşme ve Yoğurtçu Parkı semtlerindeki bütün ev ve işyerlerinin lağımlarının döküldüğü dere haline gelmiş.

1934 yılında arsa, arazi ve konutlar için ödenmeyen tüm vergiler alınmaya başlanmış!

1934 yılında metruk binalar da dahil o zamana kadar alınmamış, arsa, arazi ve konut vergilerin tamamı alınmaya başlanmış.

1942 yılında Bebek İstinye yol çalışması ihaleye verilmiş!

1942 yılında Bebek İstinye yolu üzerindeki istimlak işleriyle yol inşaatının yol çalışmasının bir kısmı tamamlanmış. Bu çalışma 1942 yılının başında bir müteahhide ihale ile verilmiş.

1945 yılında şemsiye altında çalışan memurlara güzel haber gelmiş: Kaymakamlık binası yenilenecek!

1945 yılında Eminönü'ndeki Kaymakamlık binasının harap halde olması memurları zor durumda bırakmış. Memurlar yağmurlu havalarda bina içerisinde şemsiye ile çalışmak zorunda kalıyormuş.

1957 yılında İETT çalışanları için Şişli'ye site yapılmış!

1957 yılında İETT mensupları için Şişli Hürriyet Abidesi civarında site inşa edilmesine karar verilmiş.

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

PTT'den 2023 yılında iş fırsatı: Türkiye genelinde 81 ilde 60 bin yeni personel alınacak!

PTT, 2023 yılında işe alım sürecini başlatmaya hazırlanıyor. PTT bu yıl 60 bin yeni personel almayı planlıyor. Uzun zamandır beklenen bu personel alım ilan sonunda duyuruluyor. Şu an 81 ilde PTT iş başvuru platformu aktif olarak kullanılabiliyor. İşte detaylar...

Ahmet Çalık kimdir? Kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi şirkette görev alıyor?

Ahmet Çalık, kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi alanlarda çalıştı? Hangi ülkelerden madalya aldı? İşte Ahmet Çalık, ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

2023 yılı bekçilik başvuru sonuçları açıklandı mı? 29 ildeki 2023 yılı bekçi alımında son dakika! Hemen bakın!

2023 yılı bekçilik başvuru sonuçları açıklandı mı? 29 ildeki 2023 yılı bekçi alımında son dakika... Hemen bakın...

2023 yılında hangi hisseler alınır? 2023 yılı hisse tahminleri yayınlandı: İşte piyasaları alt üst edecek o liste

Borsaya giren binlerce yatırımcı, 203 yılında hangi hisse alınır diye araştırmaya başladı. Bu anlamda Yapı Kredi Yatırım bağlamında oluşturulan son dakika açıklamasında hisse tavsiyelerine yer verildi. İşte detaylar...

Bekçi alımlarında yeni yıl müjdesi peş peşe geldi! 2023 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Sakın kaçırmayın!

Bekçi alımlarında yeni yıl müjdesi peş peşe geldi... 2023 yılı bekçi alımları ne zaman yapılacak? Sakın kaçırmayın...

1978 yılında Kurbağalıdere Haberi

1978 yılında Kurbağalıdere



Derenin çevresinde oturan ev sahipleri dairelerini satıp kaçıyor


Kurbağalıdere lağım kanalı haline geldi


  Yıllar öncesinin sandal sefaları, çalgılı alemler ve mehtap gezileri ile ünlü Kurbağalıdere, bugün açıkta akan bir lağım deresi haline geldiği için, Söğütlüçeşme'den, Yoğurtçu Parkı'na kadar uzanan bölgede derenin çevresindeki binaların sahipleri evlerini satarak, kiracılarda başka yerlere taşınarak kaçmaktalar

  Kadıköy yakasının sadece yaz mevsiminde oturulan, tabiatın her türlü güzelliğinin kucaklaştığı bir belde olduğu yıllarda, Kurbağalıdere, şehrin İstanbul Yakası'ndaki Kağıthane ile adeta yarışırdı. Hemen her yaz gecesi, derede tenteli sandallar içinde sazla çalınır, çengiler oynatılır, gazeller atılırdı. Derenin iki yakasına dizilmiş yalılarda oturmak, büyük bir övünç vesilesi olurdu....