23 / 11 / 2024

1988 yılında Taşkışla

1988 yılında Taşkışla

1988 yılında Maçka'daki İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi binası olarak kullanılan tarihi Taşkışla'yı beş yıldızlı otel yapmak isteyen Turizm Bakanlığı'nın kararı, Bölge İdare Mahkemesi'nce durdurulmuş.

1941 yılında Kadıköy'ün imarına başlanmış!

1942 yılında Kadıköy yakasının imarına başlanmış. Özellikle Fenerbahçe'nin ön planda olduğu imar çalışmaları hızla devam edeceği belirtilmiş.

1942 yılında Kadıköy'de altı yol ağzındaki arsalar satılmış! Plana uygun inşaat yapılacakmış!

1942 yılında Kadıköy'de altı yol ağzında bulunan konutlar istimlak edilmiş. Sonrasında buradaki arsalar satılmış ve plana uygun inşaat yapılacakmış.

1952 yılında Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar yolları ihaleye çıkmış!

1952 yılında, belediye İstanbul'da yeni yol projeleri kapsamında Kadıköy, Beşiktaş ve Üsküdar yollarını ihaleye çıkmış.

1941 yılında kiralık yazlık ev oyunu! Ev yok demişler, oda oda kiralamışlar...

1941 yılında vatandaşlar kiralık yazlık ev bulmakta zorluk yaşamış. Emlakçı emlakçı gezen vatandaşlar boş gördükleri evleri kiralamak istediklerinde 'dolu' yanıtını almışlar. İşte 1941'de emlakçıların kiralık yazlık ev oyunu...

1930 yılında Kadıköy'de 1414 liraya satılık arsa!

1933 yılında Kadıköy'da numara 6 Maltıs Sokak'taki arsa 1414 liradan satılıkmış. İlanda arsanın özelliklerine de yer veirlmiş. İşte 1930 yılında'ki satılık arsa ilanı...

1941 yılında Kadıköy imar hazırlığı! Dükkanlar yıkılacak, Moda yolu baştan yapılacak!

1941 yılında, Kadıköy imar planına yönelik çalışmalar kapsamında dükkanlar yıkılacak ve Moda yolunun tadilatı yapılacakmış.

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

1933 yılında Unkapanı Köprüsü 150 bin liraya tamir edilmiş!

1933 yılında Unkapanı Köprüsü'nün tamiri için 150 bin liraya ihtiyaç varmış. Bu tamir için bütçeden 150 bin lira ayrılmış.

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

1941 yılında Taksim Kışlası arsasına toprak dökülecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi tarafından yıktırılan tarihi Taksim Kışlası'nın arsası toprak dökmek suretiyle yükseltilecekmiş. Belediye, yükseltilen kısımdaki arsaların satışa çıkarılmasını ya da apartman inşa etmeyi düşünmüş.

1939 yılında Taksim Kışlası Belediye'ye devredilmiş!

1939 yılında yıktırılacak olan Taksim Kışlası, Maliye Bakanlığı'ndan İstanbul Belediyesi'ne devredilmiş. Maliye'ye 50 bin lira devir bedeli ödeyen Belediye, kışladaki kiracıların tahliyesiyle yıkım işlemine başlayacakmış.

1938 yılında Taksim Kışlası istimlak edilecek!

Meşrutiyet'in ilanı sıralarında bir Fransız şirketine satılan Taksim Kışlası ve müştemilatı 1938 yılında 500 bin liraya istimlak edilecekmiş. Kışla istimlak edildikten sonra yerine yapılacakları Mimar Prost belirleyecekmiş.

1937 yılında hükümet binaları Sultanahmet'te kurulacak!

1937 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet Hapishanesi yerinde yapılması kararlaştırıldıktan sonra diğer hükümet binalarının da aynı civarda kurulması gündeme gelmiş. Bu konu hakkında Prost'un görüşü alınacakmış.

1988 yılında Taşkışla Haberi

1988 yılında Taşkışla



Bölge İdare Mahkemesi, ''yürütmeyi durdurma'' kararı aldı...


MUTLU MİMARLAR... Maçka'daki tarihi Taşkışla'yı otel yapmak isteyen Turizm ve Tanıtma Bakanlığı'nın kararı, Bölge İdare Mahkemesi'nce durdurulunca, Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Yücel Gürsel, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği İkinci Başkanı Ertuğrul Tığlay ve İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Sekreteri Haluk İşözen, mahkeme ilanını binanın kapısına astılar.


Taşkışla, mahkemelik


Mahkeme ilanını binanın kapısına asan Mimarlar Odası ve TMMOB yöneticileri, belediyeyi kararı uygulamaya çağırdılar.


Taşkışla'yı beş yıldızlı otel yapacak olan ESKA İnşaat'ın sahibi Selim Edes'in eşi Semra Edes mahkeme kararıyla ilgili olarak şöyle dedi: ''Bizim için Taşkışla olmazsa, bir başkası olur, ama bence hükümeti yıpratıyorlar.''


 ...