27 / 07 / 2024

1989 yılında Vitol Konağı

1989 yılında Vitol Konağı

1989 yılında Moda'daki tarihi Vitol Konağı kat karşılığı satılmış. 1860 yılında İngiliz Whittall ailesi tarafından yaptırılan ve 1981 yılında Vakıflar tarafından tarihi eser olarak tescil edilen köşk, kat karşılığında satılmış.

1990 yılında Sultanahmet Cezaevi, berduşlar meskeni olmuş!

1989 yılında Sultanahmet Cezavi, berduşlar meskeni olmuş. Sıkıyönetim'den Adalet Bakanlığı'na daha sonra Turizm Bakanlığı'na devredilen cezaevi, otel yapılması için Borusan'a kiralansa da Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, ''olmaz'' demiş.

1989 yılında İsmet İnönü'nün armağanı arsa, ihale mafyasının elinde kalmış!

1989 yılında, İsmet İnönü'nün hizmetlerinden dolayı bir şahsa verdiği 25 dönümlük arsa, varislerin anlaşamaması üzerine ihaleyle satılığa çıkarılmış. Satılığa çıkarılan arazi 100 milyon liraya ihale mafyasının elinde kalmış.

1989 yılında ''Orman değildir'' raporuyla ormanlar katlediliyormuş!

1989 yılında ''Muhafaza ormanı'' kapsamından çıkartılan Elmalı Barajı su havzası çevresindeki bölge İstanbul Belediyesi tarafından iskana açılmış. Yeşil alandan çıkartılan bölgede 200 bin kişilik bir şehir kurulacakmış.

1989 yılında Uyum Yapı Kooperatifi'ne ait 7 villa yıkılmış!

1989 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uyum Yapı Kooperatifi'ne ait 7 villayı yıkmış. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın da üye olduğu kooperatife ait 133 bina, ruhsata sadık kalınmadığı için yıkılacakmış.

1990 yılında Vahdettin Köşkleri yeniden yaptırılıyormuş!

1989 yılında Türkiye Diyanet Vakfı, Çengelköy'de Vahdettin Korusu içinde bulunan Sultan Vahdettin'in yaptırdığı köşkleri aslına uygun olarak yaptırıyormuş. 50 dönümlük koruda inşa edilen 4 köşk, tamamlandığında 2 milyar liraya mal olacakmış.

1989 yılında Boğaziçi'nde, ''ihtiyaç nedeniyle hemen satılık'' tepe!

1989 yılında Rumelikavağı'nda, Boğaziçi'ne nazır 5 bin 500 metrekarelik bir tepe, ihtiyaç nedeniyle hemen satılacakmış. Tepeyi 600 milyon liraya satacak matbaa işçisi, çocuklarının geleceğini garanti altına almak için satmak zorunda kalmış.

1989 yılında Güzelyalı'da hazine arazisini işgal edip, denizi doldurmuşlar!

1989 yılında Pendik Güzelyalı'da, bir gemicilik şirketi 4 bin 826 metrekarelik hazine arazisini işgal etmiş. Denizde ise, yaklaşık 9 bin metrekare de dolgu yaparak arazisini genişletmiş.

1989 yılında yalıların bahçe duvarları yıkılacakmış!

1989 yılında Beykoz Belediyesi, Boğaziçi'ndeki yalıların ana arterlerde bir metreden yüksek bahçe duvarlarının yıkılması kararını almış. Yıkım kararı, yüksek bahçe duvarlarının Boğaziçi'nin manzarasını kapatması nedeniyle alınmış.

1989 yılında Baltalimanı'nda 500 gecekondu yerle bir edilmiş!

1989 yılında Boğaziçi'nin Rumeli Yakası'nda, Baltalimanı ve Küçükarmutlu Tepesi'nde 500 gecekondu yerle bir edilmiş. 20 bin nüfusun yaşadığı bölgedeki Boğaz manzaralı gecekondular çevik kuvvet desteğiyle yıkılmış.

1989 yılında Boğazköy Cami, mandıra olarak kullanılıyormuş!

1989 yılında Boğazköy Cami, mandıra olarak kullanılıyormuş. 1907 yılında kilise olarak inşa edilen bina, 1924 yılında camiye dönüştürülmüş. 1985 yılında ihtiyar heyetinin kararı ile cami, mandıra olarak kiraya verilmiş.

1989 yılında en karlı yatırım gayrimenkulmüş!

1989 yılında yüzde 100'e tırmanan enflasyon karşısında, en karlı yatırım gayrimenkul imiş. Bulgaristan'dan mecburi göçe tabi tutulan Türkler'in Türkiye'ye gelmesiyle de emlak piyasasında büyük bir hareketlenme görülmüş.

1989 yılında Taşkışla İTÜ'nün malı olmuş!

1989 yılında tarihi Taşkışla binası, İstanbul Teknik Üniversitesi'ne verilmiş. Maliye Bakanlığı tarafından otel yapılmasına karar verilen tarihi bina, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla İTÜ'ne tahsis edilmiş.

1989 yılında Galatasaray ve Fenerbahçe'ye trilyonluk tapu!

1989 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Fenerbahçe ile Galatasaray kulüplerinin Fenerbahçe Burnu'ndaki tesislerinin bulunduğu, 1 trilyon değerindeki arsanın tapularını iki kulübe armağan edeceğini açıklamış.

1989 yılında Vitol Konağı Haberi

1989 yılında Vitol Konağı



Tarihi Vitol Konağı kat karşılığı satıldı


Gitsin konak, gelsin inşaat

Tuncer BAHÇIVAN


   KADIKÖY Moda'daki tarihi Vitol Konağı'nın kat karşılığı bir inşaat şirketine satılması tepkilere neden oldu. Konağın yıkılmasının engellenmesi istenirken tarihi binanın geceleri tahrip edildiği, duvar süslerinin, heykellerin çalındığı ileri sürüldü.

   Vakıflar'a ait olduğu bildirilen Vitol (Whittall) Konağı'nın yıkılmaması için tarihi binada son oturanlardan biri olan Sönmez Ozanoğlu, konağı kurtarmak için yıllardır uğraştığını ve elinde konu ile ilgili olarak kilolarca belge olduğunu söyledi.


   Ozanoğlu şöyle konuştu:

   ''Atalarımızdan kalan bu yere Bizans oyunlarıyla sahip çıktılar. Başvurmadığım makam kalmadı. Gerekirse Avrupa Konseyi'ne bile gideceğim. Kültür varlıklarımıza sahip çıkmazsak...