26 / 08 / 2024

1991 yılında hızlı tramvay

1991 yılında hızlı tramvay

1991 yılında Aksaray ve Sirkeci arasında hizmete konulacak, toplam 4 kilometre uzunluğundaki tramvay projesi ve Ataköy ile Yenikapı arasında yapılması düşünülen hızlı tramvayın temelleri atılmış.

1940 yılında hükümet fakir halkı ev sahibi yapmak için harekete geçmiş!

1940 yılında hükümet, fakir halkın ev sahibi olabilmesi için düğmeye basmış. Vatandaşları ev sahibi yapmak isteyen hükümet belli şartlar dahilinde fakir vatandaşların ev sahibi olmasına destek olmuş. İşte o haber...

Fed'in yumuşayacağı beklentileri boşa çıktı 2023 yılında da artırıma devam

BM ve IMF açıklamalarından sonra ABD Merkez Bankası hakkında "Fed'in faiz artırımlarının sonu mu geliyor?" söylentileri yayılmaya başladı ancak Atlanta Fed Başkanı Bostic, 2023 yılında faiz indirimi beklenmemesi gerektiğini, uygulanan politikadan dönüşün o kadar hızlı olmayacağını söyledi.

ByDoping 2019 yılında 2,5 milyar TL'lik markalı proje satışı hedefliyor!

Gayrimenkul sektörüne alternatif satış kanalı yaratarak “hızlı ve kaliteli satış” amacıyla 2015 yılında yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan ByDoping, 2018 yılında 632 adet markalı gayrimenkul satışı gerçekleştirerek 500 milyon TL’ye yakın ciro elde etti.

Tudors 2023 yılında 500 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Yaşar Ayaydın’ın 2011’de yarattığı gömlek markası Tudors, hızlı büyüyor. Türkiye ve 10 ülkede 189 mağazaya ulaşan Tudors’u dünya markası yapacaklarını belirten Ayaydın, "Hedefimiz 2023 yılında 500 mağazaya ulaşmak.” dedi.

Nef 2016 yılında 4.1 milyar liralık proje üretecek!

Türkiye’nin reel sektörde en hızlı milyar TL ciroya ulaşan şirketi olan ve Türkiye’nin ilk global gayrimenkul markası olma yolunda hızla ilerleyen Nef, 2016 yılında toplam 4.1 Milyar TL değere sahip proje üretecek.

Antalya'da hızlı tren seferleri 2020 yılında başlayacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, temeli atılan hafif raylı sistemin Expo 2016 Antalya'ya kadar açılışının gerçekleştirileceğini belirterek, hızlı tren seferlerinin ise 2020 yılında başlayacağını kaydetti.

İzmir Teras Gökyüzü projesi 2017 yılında tamamlanacak!

1991 yılında kurulan, inşaat, sanayi, enerji ve dış ticaret alanlarında hizmet veren Uzunyayla Group, İzmir’deki üçüncü projesi Teras Gökyüzü ile yeni bir yaşam tarzı oluşturdu.

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1937 yılında hükümet binaları Sultanahmet'te kurulacak!

1937 yılında İstanbul Adliye Sarayı'nın Sultanahmet Hapishanesi yerinde yapılması kararlaştırıldıktan sonra diğer hükümet binalarının da aynı civarda kurulması gündeme gelmiş. Bu konu hakkında Prost'un görüşü alınacakmış.

1998 yılında Boğaz'a hem köprü hem tüpgeçit!

1998 yılında Hükümet, Kuzguncuk ile Beşiktaş arasına üçüncü köprü, Yenikapı ile Söğütlüçeşme arasına ise tüpgeçit yapmayı kararlaştırmış. Yapılacak köprünün ortasında ise hafif metro hattı bulunacakmış.

1998 yılında gayrimenkul fiyatları yüzde 100'ü aşan bir hızla yükseliyor!

1998 yılında inşaat kooperatifleri ve büyük holdinglerin İstanbul'un toplu konut alanları olan Kurtköy ve Beylikdüzü'ne yaptığı yatırımlar, gayrimenkul fiyatlarını, yüzde 100'ü aşan bir hızla yükseltiyormuş.

2006 yılında Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş!

2006 yılında Sirkeci'deki tarihi 4. Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş. Mimar Kemalettin Bey tarafından 1911 yılında temeli atılan hanın restorasyon çalışmaları için 30 milyon lira harcanmış.

2007 yılında İstanbul'daki düzensiz büyüme çevre illeri de etkiliyor!

2007 yılında hızla göç alarak her yönden büyümeye devam eden İstanbul, Anadolu'da Gebze ile Avrupa'da Çatalca yönüne doğru genişliyormuş. İstanbul'daki düzensiz büyüme İzmit'ten sonra Edirne'ye dayanmış.

1991 yılında hızlı tramvay Haberi

1991 yılında hızlı tramvay



Bakırköy'den Sirkeci'ye ''Hızlı Tramvay'' hattı


Aksaray ve Sirkeci arasında hizmete konacak olan tramvay projesi ile Ataköy ile Yenikapı arasında yapılması düşünülen hızlı tramvayın temelleri atıldı...


   İSTANBUL trafiğini rahatlatmak amacına yönelik olarak sürdürülen toplu taşımacılık yatırımlarından ikisinde ilk kazmalar vuruldu.

   Eminönü ve Beyazıt trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağı düşünülen tramvay projesinin temeli ile Ataköy-Yenikapı arasındaki hızlı tramvayın temelleri atıldı.

   Aksaray ve Sirkeci arasında yapılacak olan tramvay hakkında açıklama yapan Anakent Belediye Başkanı Nurettin Sözen, ikinci tramvay hattı olarak isimlendirilen projenin, 270 gün sora tamamlanacağını ve yaklaşık 15 milyar liraya mal olacağını söyledi.

   Projeye göre, Aksaray ve Sirkeci arasında düzenlenecek olan tramvayın...