17 / 05 / 2024

2 bin konutun üzerinde ÇED zorunluluğu kalkıyor mu

2 bin konutun üzerinde ÇED zorunluluğu kalkıyor mu

Yeni Yönetmelik Taslağı hayata geçerse artık 2 bin konutun üzerindeki toplu konut projeleri için de ÇED raporu zorunluluğu ortadan kalkacak. 500 konutun altındaki projelerden proje tanıtım dosyası bile istenmeyecek

2 bin konutun üzerindeki projelerde ÇED zorunluluğu kalkıyor!

Yeni Yönetmelik Taslağı hayata geçerse artık 2 bin konutun üzerindeki toplu konut projeleri için de ÇED raporu zorunluluğu ortadan kalkacak. 500 konutun altındaki projelerden proje tanıtım dosyası bile istenmeyecek

TOKİ'den evi olmayanlara resmen Mayıs 2024 müjdesi! 9 kampanyada tam 2 bin 369 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu yılın Mayıs ayı içerisinde 2 bin 369 yeni konutun ihalesini gerçekleştirecek. TOKİ'nin hayata geçireceği projeler Şırnak, Karabük, Ankara, Kayseri, Zonguldak, Çankırı, Şanlıurfa'da yükselecek.

TOKİ, İstanbul Kayaşehir'deki 2 bin 450 sosyal konutun teslimlerine başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de 4 etap olarak hayata geçirilen 2 bin 450 sosyal konutun teslimleri başladı.

TOKİ'den Şubat 2024 müjdesi! 8 yeni projede 2 bin 979 konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şubat ayında 8 yeni projede 2 bin 979 konutun ihalesini gerçekleştirecek. İşte o projeler...

TOKİ, Kayaşehir'deki 2 bin 450 konutun teslimlerine başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de 4 etap olarak inşa edilen 2 bin 450 sosyal konut tamamlandı. Projede yer alan konutların teslimleri 15 Ocak'tan başlayacak.

Nova Life için düğmeye basıldı! Ankara'ya 2 bin 263 konutluk yeni proje geliyor!

Nova Life için düğmeye basıldı. 2 bin 263 yeni konutun yer alacağı proje 4 milyar 860 milyon 352 bin 272 TL'ye mal olacak.

Elazığ'da Yerinde dönüşüm Projesi'nde 2 bin 936 konutun yapımı devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Elazığ İl Müdür Yardımcısı Fatih Önalan asrın felaketinden sonra Elazığ'ın ayağa kaldırılması için  2 bin 936 konutun yapımının devam ettiğini açıkladı.

Elazığ'daki 2 bin 936 deprem konutu yıl sonunda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden sonra Elazığ'da hayata geçirilen 2 bin 936 deprem konutun inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Bakan Özhaseki: Nurdağı'nda 2 bin 909 konutun inşası devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Nurdağı'nda 2 bin 909 konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

Adıyaman'daki 2 bin 500 prefabrik konutun yapımı tamamlandı!

Adıyaman'da 2 bin 500 prefabrik konutun yapımı tamamlandı. Adıyaman Vartana Mahallesi'ndeki 325 dönüm alana yapılan prefabrik konutlara toplamda 7 bin 500 kişi yerleşti.

Artvin Yusufeli'nde 2 bin 698 konutun inşaatı tamamlandı!

7'nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli'nde inşa edilen 2 bin 698 konutun yapımı tamamlandı. 

İsrail Batı Şeria'da yasa dışı 2 bin 200 yeni konut inşasını onaylamayı hedefliyor!

İşgal altında olan Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler tarafından inşa edilen  2 bin 200 yeni konutun inşası İsrail tarafından onaylanacak. 

Murat Kurum: Son 2 yılda 80 bin konutun teslimini yaptık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, son 2 yılda 80 bin konutun teslimini yaptıklarını söyledi.

Murat Kurum: Elazığ'da 6 ay içinde 2 bin 500 konut teslim edildi! 

Önceki gün Elazığ'da deprem konutları için anahtar teslim törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da 6 ay içerisinde 2 bin 500 konutun teslim edildiğin söyledi. 

2 bin konutun üzerinde ÇED zorunluluğu kalkıyor mu Haberi

2 bin konutun üzerinde ÇED zorunluluğu kalkıyor mu


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Yönetmelik Taslağı’nda daha önceden 2 bin konutun üzerindeki toplu konut projeleri için istenen ‘ÇED süreci’ esnetiliyor. 500 konutun üzerindeki toplu konut projeleri içinse sadece Proje Tanıtım Dosyası sunulması yeterli olacak. Bakanlık en son ekim ayında yenilenen ÇED Yönetmeliği’ni baştan aşağı değiştirecek taslağı tamamladı. Yürürlükte olan yönetmelikte ÇED uygulanacak projeler listesinde, ‘500 yatak ve üzeri kapasiteli hastaneler’ ile ‘2 binin üzerindeki konut projeleri’ ifadesi yer alıyordu. Ancak taslak yönetmelikte bu ifadeler kaldırıldı.


TANITIM DOSYASI YETERLİ

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, yeni düzenlemede hem şehir hastaneleri hem de 2 binin üzerindeki toplu konut projeleri için zorunluluğun kaldırıldığını, bu projeler için bakanlığın uygun görmesi halinde ÇED isteneceğini söyledi.  Bozoğlu, “Halen yürürlükte olan yönetmelikte 2...